x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O adolescentă de 16 ani din Harghita și-a dat părinții în judecată. IATĂ povestea uimitoare a fetei și decizia instanței

O adolescentă de 16 ani din Harghita și-a dat părinții în judecată. IATĂ povestea uimitoare a fetei și decizia instanței

de Redacția Jurnalul    |    26 Ian 2023   •   17:45
O adolescentă de 16 ani din Harghita și-a dat părinții în judecată. IATĂ povestea uimitoare a fetei și decizia instanței
Sursa foto: Hepta

O adolescentă de 16 ani din Harghita și-a dat părinții în judecată pentru a fi scoasă de sub tutela acestora, pe motiv că o agresează și vor să o căsătorească împotriva voinței ei.

În cererea de chemare în judecată, fata scrie că părinții și frații săi sunt agresivi cu ea și o bat încă de când era copil. Totodată, deși ea are un prieten, vor să o mărite cu un alt băiat. 

Ea cere recunoașterea anticipată a capacității sale de exercițiu şi vrea să fie scoasă de sub tutela părinților, motivând că relaţia cu familia ei este conflictuală.

De asemenea, tânăra își mai acuză părinții că „au şi intenția să o mărite cu o altă persoană, cu care ea nu este de acord" și, cu toate că familia prietenului său are o situație materială bună, părinții ei sunt împotriva relației, o obligă să muncească și nu o lasă să plece. 

De partea cealaltă, aceștia susțin că plâgerea nu reflectă realitatea, în spatele petiției sale fiind un alt motiv”, scrie adevărul.ro

Ei explică faptul că au 4 copii, dintre care doi sunt majori. Deși au posibilități materiale modeste, ei spun că le-au oferit copiilor tot ce au putut pentru creștere și educare, fără să facă diferențe între ei.

Instanța a ajuns astfel la concluzia că scopul real al plângerii fetei este de a fi împreună cu prietenul ei. „Aceste motive expuse de reclamantă sunt considerate de instanţă ca fiind neîntemeiate şi nici nu ar proteja cel mai bine interesele minorei”, a hotărât judecătorul, care le-a dat câștig de cauză părinților și a stabilit că adolescenta mai are încă nevoie de îndrumarea părinților deși nu este de acord cu opiniile lor. 

 

×
Subiecte în articol: copil parinti tutela Harghita