x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Aeroportul din Cluj-Napoca a finalizat construirea unei noi căi de rulare pentru aeronave

Aeroportul din Cluj-Napoca a finalizat construirea unei noi căi de rulare pentru aeronave

de Redacția Jurnalul    |    31 Oct 2023   •   23:30
Aeroportul din Cluj-Napoca a finalizat construirea unei noi căi de rulare pentru aeronave

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a finalizat un proiect de investiţii de 84,2 mil. lei (17 mil. euro), ce a presupus construirea unei noi căi de rulare pentru aeronave, paralelă cu pista, potrivit zf.ro.

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a finalizat un proiect de investiţii de 84,2 mil. lei (17 mil. euro), din care aproximativ 27,4 mil. lei (5,5 mil. euro) au provenit din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, ce a presupus construirea unei noi căi de rulare pentru aeronave, paralelă cu pista.

„Obiectivul proiectului a fost construirea unei noi căi de rulare pe Aeroportul Internaţional Cluj, având în vedere trendul ascendent al traficului de pasageri, dezvoltarea reţelei de rute şi, implicit, creşterea numărului de mişcări aeronave. Ca urmare a implementării proiectului, noua cale de rulare va asigura infrastructura necesară operării unui număr mai mare de aeronave, în condiţii de siguranţă şi securitate crescute, atât pentru pasageri, cât şi pentru aeronavele care operează pe aeroportul Cluj. Totodată, noua cale de rulare paralelă cu pista va determina fluidizarea operaţiunilor specifice desfăşurate la sol”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: aeroport pista cluj-napoca