x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Aeroportul din Satu Mare va fi modernizat

Aeroportul din Satu Mare va fi modernizat

16 Sep 2022   •   12:16
Aeroportul din Satu Mare va fi modernizat

Aeroportul din Satu Mare va fi modernizat, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. El a semnat două contracte de finanțare cu o valoare totală de 433 milioane de lei, în baza cărora vor fi realizate mai multe investiții, printre care realizarea unui noi terminal și dotarea cu echipamente.

„Modernizăm aeroportul din Satu Mare! Am semnat astăzi (vineri - n.r) două contracte de finanțare cu o valoare totală de 433 milioane de lei, contracte în baza cărora vor fi realizate mai multe investiții în Aeroportul Internațional din Satu Mare. Astfel, 365 milioane de lei vor fi folosite pentru realizarea unui terminal nou și extinderea terminalului existent, reabilitarea pistei, extinderea platformei de îmbarcare și echipamente moderne pentru activitățile aeroportuare pe timp de iarnă”, transmite Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor precizează că 68 de milioane de lei este finanțarea dedicată îmbunătățirii condițiilor de siguranță și de securitate pe Aeroport, respectiv va fi construit un drum perimetral cu o lungime de peste 8 km, vor fi instalate echipamente moderne pentru efectuarea controlului de securitate și vor fi achiziționate o autospecială de intervenție și o ambulanță.

„Sumele sunt asigurate din fonduri europene (FEDR) și completate din alocări de la Bugetul de Stat și bugetul local al Județului Satu Mare. Ambele proiecte trebuie finalizate până la sfârșitul anului viitor, 2023”, încheie Grindeanu.

(sursa: Mediafax)

×