x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Alarmă de incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. A fost declanșat Planul Roșu de intervenție. Cauza incidentului

UPDATE Alarmă de incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. A fost declanșat Planul Roșu de intervenție. Cauza incidentului

18 Sep 2022   •   13:30
UPDATE Alarmă de incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. A fost declanșat Planul Roșu de intervenție. Cauza incidentului
Sursa foto: pressalert.ro

Foarte mult fum a fost în noaptea de sâmbătă spre duminică la Spitalul de Copii din Timișoara. Autoritățile au declanșat Planul Roșu de intervenție și zeci de persoane, copii, părinți și cadre medicale, au fost evacuate. Flăcările au izbucnit de la un aparat de purificare a aerului care s-a stricat.

Update Specialiștii au stabilit că incidentul din noaptea de sâmbătă spre duminică de la Spitalul de Copii din Timișoara a fost provocat de un aparat electric de purificare a aerului care s-a stricat.

Potrivit ISU Timiș, o comisie formată din reprezentați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș, împreună cu o echipă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, s-a deplasat la Spitalul de Copii „Louis Turcanu” din Timișoara pentru a stabili cauza probabilă a evenimentului din cursul nopții.

Concluzia este că fumul gros a fost provocat de un aparat defect.

„În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că incidentul s-a produs în camera tehnică, situată la etajul 1 al imobilului, din cadrul compartimentului transplant medular, iar cauza probabilă a incendiului care a dus la degajări mari de fum la nivelul etajelor 1 și 2 ale spitalului, a fost defectarea pe timpul exploatării a unui aparat electric de purificare a aerului”, au anunțat reprezentanții ISU Timiș.

Un incendiu a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică la Spitalul de Copii din Timișoara.

Fumul a fost observat după miezul nopții la primul etaj al clădirii. Incidentul a fost anunțat la 112, iar autoritățile au declanșat Planul Roșu de intervenție. Potrivit autorităților, 42 de copii și 41 de adulți au fost evacuați. Cei mai mulți dintre pacienții evacuați au fost transferați la alte unități medicale. Nu au fost persoane rănite în urma incidentului. Pericolul a fost îndepărtat, iar clădirea a fost ventilată cu ajutorul echipamentelor ISU.

La fața locului au intervenit numeroși pompieri, dar și polițiști și jandarmi.

ȘTIRE INIȚIALĂ  Fumul a fost observat după miezul nopții la primul etaj al clădirii. Incidentul a fost anunțat la 112, iar autoritățile au declanșat Planul Roșu de intervenție.

Potrivit autorităților, 42 de copii și 41 de adulți au fost evacuați. Cei mai mulți dintre pacienții evacuați au fost transferați la alte unități medicale. Nu au fost persoane rănite în urma incidentului.

Pompierii au stabilit că fumul gros a fost provocat de un scurt circuit la echipamentele electrice. Pericolul a fost îndepărtat, iar clădirea a fost ventilată cu ajutorul echipamentelor ISU.

La fața locului au intervenit numeroși pompieri, dar și polițiști și jandarmi.

Începând cu ora 02:20, a fost dezactivat Planul Roșu de intervenție.

Cei 42 de copii au fost transferați la alte unități sanitare din Timișoara cu ajutorul a 3 autosanitare SMURD, 7 ambulanțe SAJ, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple și un microbuz de transport persoane din cadrul ISU Timiș, astfel:

– 17 copii au fost transferați pe Sectia de Chirurgie pediatrică a aceluiași spital, dintre care un pacient intubat transferat de către personalul spitalului;

– 16 copii au fost transferați la Maternitatea Bega, dintre care cinci au necesitat administrarea de oxigen pe timpul transportului;

– șapte copii transferați pe Sectia de prematuri a Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara;

– doi copii au fost transferați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara, dintre care, un pacient cu COVID și un pacient cu insuficiență respiratorie. Din fericire, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale suplimentare.

În cursul dimineții, se va constitui o echipă mixtă care se va deplasa la fața locului pentru a stabili cauza care a dus la degajarea de fum în interiorul spitalului.

×
Subiecte în articol: incendiu spital de copii timisoara