x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă DSP: Apa de la robinet nu este potabilă

Alertă DSP: Apa de la robinet nu este potabilă

13 Apr 2017   •   16:54
Alertă DSP: Apa de la robinet nu este potabilă

Amoniu, mangan şi nitraţi. Asta au găsit inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Ilfov în apa furnizată prin sistemele publice din judeţ. Cele mai afectate sunt comunele Berceni şi 1 Decembrie, unde s-au constat depăşiri la mai mulţi parametri de calitate a apei.

Mii de persoane din localităţile județului Ilfov se expun pericolelor, de fiecare dată când beau apă de la robinet. Direcția de Sănătate Publică a tras un nou semnal de alarmă, ieri, într-o informare adresată populaţiei, că apa din zona localităţilor Berceni, Corbeanca, Dărăşti, 1 Decembrie, Periş şi Snagov a depăşit limitele legale la concentraţia de mangan, amoniu şi nitraţi. Reprezentanţii DSP au trimis o notificare autorităţilor din aceste zone, iar populaţia este sfătuită să nu consume apa pentru băut sau gătit, ci doar pentru spălat.

„Până la efectuarea unor noi analize privind parametrii menţionaţi anterior, vă recomandăm să nu folosiţi apa pentru băut sau prepararea hranei, ci numai în scop igienic”, se arată în informarea postată pe site-ul DSP Ilfov. 

 

În localităţile Berceni şi 1 Decembrie, sistemul de aprovizionare cu apă potabilă a primit notificare de respingere din cauza depăşirii valorilor maxime admise pentru amoniu şi mangan.

×
Subiecte în articol: apa potabila