x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale  Alertă în Bihor! O nouă poluare cu ţiţei în comuna Suplacu de Barcău

 Alertă în Bihor! O nouă poluare cu ţiţei în comuna Suplacu de Barcău

26 Feb 2018   •   15:09
 Alertă în Bihor! O nouă poluare cu ţiţei în comuna Suplacu de Barcău

O altă poluare cu ţiţei a avut loc în comuna Suplacu de Barcău, aceeaşi familie fiind afectată de o nouă fisurare a conductei care s-a spart şi anul trecut, pentru care compania OMV Petrom a fost amendată de Garda de Mediu cu suma de 50.000 de lei. 

Potrivit unui comunicat al şefului Gărzii de Mediu Bihor, Mihai Togor, evenimentul a fost raportat duminică, în jurul orei 14.30, în urma unei spărturi accidentale pe traseul unei conducte de ţiţei de la un parc de sonde la depozitul de ţiţei. Aceasta a avut loc în interiorul unei proprietăţi private, fiind afectată de revărsarea de ţiţei o suprafaţă de circa 150 de metri pătraţi. 

Operatorul a intervenit de urgenţă prin oprirea pompării ţiţeiului pe respectiva conductă. 

O echipă de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul judeţean Bihor s-a deplasat la faţa locului pentru constatarea prejudiciului asupra mediului, identificarea operatorului şi a măsurilor demarate de poluator privind extinderea şi agravarea prejudiciului adus mediului, dispunând şi o serie de măsuri. 

Comisarii de mediu au dispus măsuri privind asigurarea accesului pe proprietatea privată pentru ecologizarea terenului începând cu 27 februarie, etanşarea conductei, ecologizarea terenului până pe 2 martie, precum şi notificarea instituţiilor de mediu privind cantitatea de sol contaminat şi modul de realizare a măsurilor impuse. 

Evenimentul de duminică a avut loc la mai puţin de două luni după ce compania OMV Petrom a fost amendată de Garda de Mediu cu 50.000 lei pentru o poluare raportată cu mare întârziere - pe 5 ianuarie, survenită în penultima zi a anului 2017 şi care a afectat proprietatea aceleaşi familii din Suplacu de Barcău. 

De data aceasta reprezentanţii companiei au raportat poluarea în aceeaşi zi în care a avut loc. AGERPRES

×
Subiecte în articol: poluare titei comuna Suplacu de Barcău