x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă în Olt: Un nou caz de pestă porcină africană, confirmat într-o gospodărie din Corabia

Alertă în Olt: Un nou caz de pestă porcină africană, confirmat într-o gospodărie din Corabia

30 Dec 2019   •   13:55
Alertă în Olt: Un nou caz de pestă porcină africană, confirmat într-o gospodărie din Corabia

Un nou caz de pestă porcină africană (PPA) a fost confirmat în judeţul Olt, într-o gospodărie din cartierul Vârtopu din oraşul Corabia, au anunţat, luni, reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt.


Cu acest ultim caz de pestă porcină africană, numărul focarelor confirmate în judeţul Olt în acest an ajunge la 125, iar dintre acestea 61 sunt considerate încă active, iar 64 au fost stinse în ultimele trei luni.

Pesta porcină africană a afectat 28 de localităţi din judeţul Olt şi exploataţie comercială de suine, din comuna Ipoteşti.

În condiţiile în care focarele de PPA sunt în diferite zone, restricţiile de mişcare a animalelor afectează zeci de localităţi, cele mai multe în jumătatea sudică a judeţului.

După confirmarea noului focar de la Vârtopu (Corabia), au intrat în zone cu restricţii privind mişcarea animalelor oraşul Corabia şi fondurile de vânătoare 53 Orlea şi 55 Corabia, comunele Vădăstriţa, Orlea, Gura Padinii, Vădastra, Vişina Nouă, Vişina, Obârşia, precum şi o exploataţie comercială de suine.

În zonele cu restricţii este interzisă înstrăinarea sau mişcarea sub orice formă a porcilor vii, a cărnii sau a produselor din carne de porc. 

www.agerpres.ro

×