x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă! Un leu circulă liber în Târgoviște. A fost emis un mesaj Ro-Alert

Alertă! Un leu circulă liber în Târgoviște. A fost emis un mesaj Ro-Alert

12 Mai 2022   •   11:24
Alertă! Un leu circulă liber în Târgoviște. A fost emis un mesaj Ro-Alert
Sursa foto: Unsplash.com

Incredibil. Un leu a fost observat, astăzi, în cartierul Priseaca din Târgovişte, în zona staţiei peco Helene.

"A fost un apel la 112 al unui cetăţean care a spus că a văzut leul. L-am întrebat de mai multe ori pentru a ne asigura că este vorba despre un leu. Nu avem la acest moment vreo informaţie de la Grădina Zoologică că ar fi scăpat de acolo un leu. Mai aveam cunoştinţă de o persoană care deţine un leu, am luat legătura şi spune că leul este în cuşcă", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, Gabriel Gătej.

Conform acestuia, au fost alertaţi reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa şi au fost trimişi jandarmi în zona unde a fost văzut leul. De asemenea a fost trimis, preventiv, şi un echipaj SMURD în acea zonă.

 În urmă cu puţin timp, ISU Dâmboviţa a transmis un mesaj prin sistemul Ro-Alert în care atenţionează târgoviştenii că a fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic în cartierul Priseasca, fiind vorba de un leu, potrivit dbonline.

“A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu) în mun. Târgovişte, cartier Priseaca, zona staţia peco Helene! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta”.

Autorităţile au ajuns în zonă şi încearcă să captureze leul care se plimbă pe străzile din oraş.

 

×