x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Premieră în istorie: Alertă de urs la Brăila. Zeci de oameni caută animalul ajuns în Câmpia Bărăganului

Premieră în istorie: Alertă de urs la Brăila. Zeci de oameni caută animalul ajuns în Câmpia Bărăganului

de Redacția Jurnalul    |    03 Feb 2024   •   10:52
Premieră în istorie: Alertă de urs la Brăila. Zeci de oameni caută animalul ajuns în Câmpia Bărăganului

Mai multe echipe caută și sâmbătă ursoaica observată, în noaptea de joi spre vineri, în zona Făurei-Sat, județul Brăila. Ar fi pentru prima oară în istorie când este semnalată prezența unui urs în județul Brăila.

„Începând cu ora 09.00 patrulează cinci echipaje ale IJJ Brăila, cinci echipaje ale IPJ Brăila, un echipaj SMURD de la ISU Brăila, echipe de voluntari din cadrul UAT Jirlău și un medic veterinar din localitatea Făurei”, a informat, sâmbătă, ISU Brăila.

Ursoaica a fost observată în noaptea de joi spre vineri, în zona Făurei-Sat, în pădurea de lângă podul peste râul Buzău. Potrivit debraila.ro, au fost găsite și urme de urs.

ISU a trimis mesaje RO-Alert pentru a-i avertiza pe localnici.

Tot debraila.ro susține că este pentru prima oară în istorie când este semnalată prezența unui urs în județul Brăila, aspect confirmat de AJVPS Brăila. Până acum, în literatura de specialitate, nu există referiri la urși în Câmpia Bărăganului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: urs Braila premiera istorie