x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Încă un incendiu în parcul IOR

Încă un incendiu în parcul IOR

de Redacția Jurnalul    |    21 Iul 2023   •   23:29
Încă un incendiu în parcul IOR
Sursa foto: Facebook/Doi viezuri

Un nou incendiu de vegetație a izbucnit în această noapte în zona retrocedată a Parcului IOR, în jurul orei 22:00.

Potrivit stiripesurse.ro, incendiul a cuprins o suprafață de 600 mp și pompierii acționează pentru stingerea focului. Acestea este cel de-al doilea incendiu în decurs de câteva zile, după ce zeci de arbori au fost tăiați din suprafața retrocedată.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat recent că susține demersul de recuperare a cele 11 hectare retrocedate din Parcul IOR:

„În condițiile în care suprafața medie de spațiu verde pe cap de locuitor din București este sub recomandarea Uniunii Europene, de 26 de metri pătrați pentru fiecare cetățean, și mult mai mică decât recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, de 50 de metri pătrați, este clar că soluția este crearea sau măcar conservarea spațiilor verzi, nicidecum eliminarea lor. Ca ministru al Mediului, susțin protejarea spațiului verde, mai ales când este vorba despre un parc situat în inima Capitalei, un oraș și așa sufocat de trafic și poluare”.

Dr. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, i-a mulțumit ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru că susține lupta pentru cele 11 hectare din Parcul IOR:

" Aseară am discutat despre această situație care este absolut îngrijorătoare. Ca medic, știu că poluarea înseamnă că avem un risc foarte mare de a dezvolta multiple patologii pulmonare. Și există deja date științifice oficiale care spun că, în București, poluarea provoacă decese premature. Incendiul produs recent în IOR, culmea, fix pe cele 11 hectare despre care vorbim, ar trebui să fie semnalul pentru cei care până acum au ales să ignore problema. Noi ne vom lupta până la capăt, până când aceste 11 hectare vor redeveni spațiu verde.

#BineDeȘtiut: Uniunea Europeană recomandă 26 de metri pătrați de spațiu verde pentru fiecare cetățean, în timp ce recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății este de 50 de metri pătrați. Din păcate, aceste recomandări nu sunt respectate. Și atunci, hai măcar să avem grijă de ce avem deja."

incendiu IOR

 

×
Subiecte în articol: incendiu parc IOR