x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alte două oraşe importante vor să facă parte din Alianţa Vestului

Alte două oraşe importante vor să facă parte din Alianţa Vestului

11 Dec 2018   •   12:12
Alte două oraşe importante vor să facă parte din Alianţa Vestului

Alianţa Vestului, iniţiativa formată recent de primarii din Cluj, Oradea, Arad şi Timişoara pentru atragerea mai eficientă de fonduri europene, are noi cereri de aderare. 

În urma popularizării acestei inițiative au fost semnale că și alte orașe ar dori să adere la Alianța Vestului care promite că poate atrage mai multe fonduri europene la nivel regional. La începutul acestei săptâmâni, primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor și primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava au declarat public că intenționează să facă demersuri pentru a se asocia cu Alianța Vestului considerând că oferă o oportunitate foarte bună de atragere de mai multe fonduri europene, scrie presa din Alba Iulia.

În plus, și alți primari din alte regiuni ale României (Iași, Constanța, etc) au declarat că și-ar dori să adere într-o formă sau alta la Alianța Vestului, sau măcar o colaborare în sensul posibilității de atragere mai eficientă de bani europeni.

Alianța Vestului este privită cu ochi răi de oficialitățile de la București, unii lideri politici considerând că alianța orașelor ardelene ar fi un semn de secesiune din partea acestora.

 

×
Subiecte în articol: alianţa vestului