x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Amendați cu 15.000 de lei pentru că au hrănit un urs

Amendați cu 15.000 de lei pentru că au hrănit un urs

de Redacția Jurnalul    |    08 Aug 2024   •   22:30
Amendați cu 15.000 de lei pentru că au hrănit un urs

Două persoane au fost amendate cu 15.000 de lei după ce în spațiul public au apărut imagini în care apăreau în timp ce hrănesc intenționat un exemplar de urs prin fereastra autovehiculului.

„În urma imaginilor publicate recent în spațiul public, în care se pot observa doi cetățeni care hrănesc intenționat un exemplar de urs prin fereastra autovehiculului, Garda Forestieră Ploiești s-a autosesizat și a aplicat ambilor contravenienți câte o sancțiune în valoare de 1.500 lei”, transmite Ministerul Mediului.

Reprezentanții ministerului reamintesc că hrănirea exemplarelor sălbatice este strict interzisă de legislația românească.

„Prin astfel de acțiuni, cetățenii se supun pe ei sau pe însoțitori unor riscuri majore. În același timp, hrănirea exemplarelor de urs le modifică acestora comportamentul, făcându-i mai toleranți cu prezența omului. Astfel de exemplare ajung, inevitabil, obiectul unor acțiuni de intervenție. Astfel de acțiuni ale autorităților competente vor continua în perioada următoare. Pentru a evita atacuri cu consecințe grave, pentru a proteja specia și pentru a evita sancțiunile contravenționale, facem apel la toți cetățenii să se abțină de la hrănirea urșilor sau a altor animale sălbatice”, se menționează în finalul comunicatului.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: amenda persoane hrana urs