x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Anunțul BOMBĂ al liderului sindicatului din STB. Ce se va întâmpla cu angajații

Anunțul BOMBĂ al liderului sindicatului din STB. Ce se va întâmpla cu angajații

25 Ian 2022   •   17:20
Anunțul BOMBĂ al liderului sindicatului din STB. Ce se va întâmpla cu angajații
Sursa foto: Lucian Alecu

Liderul sindicatului din STB, Vasile Petrariu, spune că angajații STB nu pot fi concediați în mod direct, acuzațiile trebuind prezentate în Comisia de Cercetare Disciplinară.

"Nu avem încă o informaţie concretă, avem numai declaraţii care s-au făcut pe la televizor de către directorul general. Dar e bine de ştiut de toată lumea că această procedură de concediere nu este una simplă, pe care să o spui la televizor şi să se şi întâmple. Sunt nişte proceduri de cercetare disciplinară, trebuie respectaţi nişte paşi. Există nişte proceduri, nişte instrucţiuni. În funcţie de acuzele care se aduc, fiecare, punctual se va discuta într-o comisie de cercetare disciplinară, comisie care va decide. În regulamentul nostru intern nu există ca procedură concedierea directă. Sunt câteva articole din regulamentul intern care pot fi interpretate şi sancţiunile pleacă de la avertisment până la concediere", a explicat acesta, în urma audierilor la Poliţie.

Totodată, el precizează că salariații știau că vor pierde bani pentru grevă. 

Reprezentanţii CA s-au angajat să analizeze activitatea directorului general şi vor lua o decizie cu privire la cererea salariaţilor de demitere a directorului general.
"Aseară am avut o discuţie cu membrii Consiliului de Administraţie la sediul Primăriei municipiului Bucureşti, care a durat peste două ore. Am discutat toate aceste probleme, inclusiv revendicarea cu privire la directorul general. Membrii Consiliului de Administraţie au venit cu această rugăminte, să vorbim cu salariaţii pentru a-şi relua activitatea, totodată ei angajându-se să preia problemele noastre, să le discutăm cu Consiliul de Administraţia, iar ei în perioada următoare să analizeze din punct de vedere profesional activitatea directorului general şi vor lua o decizie. Au spus că situaţia aceasta i-a luat pe nepregătite şi nu au avut timp să pregătească o fundamentare în acest sens. Deci salariaţii, după ce au fost informaţi, ţinând cont că azi e şi prima zi de muncă pentru toţi cetăţenii, au luat în calcul şi această problemă, inclusiv ce au spus cei din Consiliul de Administraţie, au analizat şi ne-au transmis că suspendă greva pentru o perioadă care să ne permită să avem aceste discuţii cu autorităţile", a spus Petrariu.

Totodată, el a vorbit despre un nou contract colectiv de muncă. 

"Va conta şi rezultatul negocierii unui nou contract colectiv de muncă şi ceea ce se va întâmpla probabil şi cu ameninţările de concediere, de sancţionare şi aşa mai departe, pentru că eu am spus că ar fi fost foarte bine ca aceste discuţii să nu le avem la televizor, să le avem într-un dialog deschis, de bună credinţă, între parteneri sociali care se respect".

×
Subiecte în articol: stb vasile petrariu