x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Aplicație pentru locurile de parcare într-un oraș din România. Șoferii pot achita și taxa

Aplicație pentru locurile de parcare într-un oraș din România. Șoferii pot achita și taxa

de Redacția Jurnalul    |    25 Sep 2023   •   16:45
Aplicație pentru locurile de parcare într-un oraș din România. Șoferii pot achita și taxa

Șoferilor le va fi mai ușor să găsească un loc de parcare, mai ales în zonele aglomerate, dar și să achite taxa, datorită unei aplicații mobile.

Aplicaţia care îţi găseşte loc de parcare. Funcţionează pe bază de senzori şi arată unde e liber în zonă

Conducătorii auto din Arad avor avea la dispoziție o aplicație realizată de primărie care le arată locurile libere de parcare. 

Sistemul face parte dintr-un proiect de gestionare inteligentă a parcărilor, care beneficiază de o finanțare de 3,7 milioane de lei. Banii provin din PNRR și fonduri locale dar aplicația mobilă reprezintă doar o mică parte din achiziţia estimată la 3,7 milioane de lei, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău.

Licitaţia pentru proiectarea şi instalarea sistemului a fost publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), iar data-limită pentru depunerea ofertelor este 6 octombrie 2023.

Totodată, aplicația va funcționa pe bază de senzori şi va arăta numărul de locuri de parcare disponibile şi locul lor

"În zona centrală a oraşului, cea mai aglomerată şi în care se găsesc cel mai greu locuri de parcare libere, vor fi instalaţi senzori care vor trimite aplicaţiei informaţii cu privire la numărul de locuri disponibile şi unde se află acestea. 

Astfel, şoferii vor putea şti exact unde să caute loc de parcare, fără a fi nevoiţi să facă mai ture cu maşina în speranţa că vor găsi loc. 

Senzorii vor fi instalaţi atât pe parcările laterale de pe Bulevardul Revoluţiei, între Catedrala Ortodoxă şi Teatrul Clasic, cât şi în parcările mediane dintre liniile de tramvai", a declarat Ralu Cotrău, potrivit agerpres.ro.

Aceasta le va oferi şoferilor și posibilitatea de a achita taxa de parcare.

Senzorii de parcare care vor transmite informaţii aplicaţiei vor fi instalaţi doar în centrul oraşului, iar celelalte echipamente vizează toate parcările cu plată, inclusiv cele rezidenţiale. 

Acestea vor fi supravegheate video în permanenţă, iar parcările de tip FastPark vor avea sisteme de acces şi control.

×
Subiecte în articol: aplicatie parcare taxa