x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Arad: Acoperișuri smulse, copaci doborâți și drumuri blocate în urma furtunii

Arad: Acoperișuri smulse, copaci doborâți și drumuri blocate în urma furtunii

17 Sep 2017   •   20:50

O furtună violentă s-a abătut, duminică după-masă, asupra judeţului şi municipiului Arad, producând importante pagube, după ce rafalele de vânt au smuls acoperişuri şi au prăbuşit mai mulţi arbori, fiind blocată şi circulaţia rutieră pe unele artere rutiere.

'În circa 40 de minute, rafalele puternice de vânt au reuşit să smulgă acoperişul de tablă de pe un imobil aflat pe Calea Timişorii, în centrul cartierului Aradul Nou, în apropierea noului sediu al FDGR Arad, inaugurat duminică la orele amiezii. Traficul rutier a fost blocat în zonă până când mai mulţi bărbaţi au reuşit să tragă tabla şi să degajeze carosabilul', a declarat maior George Pleşca, purtător de cuvânt al ISU Arad.

De asemenea, în apropierea stadionului UTA, un copac foarte înalt a căzut de-a curmezişul şoselei, însă din fericire nu se afla nimeni în zonă.

În cartierul Gai, o salcie de circa 15 ani a fost smulsă din pământ cu tot cu rădăcini, iar în zona Staţiei CFR Arad un semafor a fost luat de vânt fiind aruncat pe carosabil.

În aproape toate cartierele din municipiul reşedinţă de judeţ, vântul puternic a smuls ţigla de pe acoperişurile de case şi blocuri, bucăţile fiind proiectate pe mai multe autovehicule parcate în apropierea acestora, acestea fiind avariate.

'Şi în judeţ au fost afectate de furtună mai multe localităţi, între care Sâmbăteni, Păuliş, Lipova, Sântana, Moneasa. De asemenea, pe drumul judeţean DJ 709 Arad- Şiria au căzut mai mulţi copaci pe partea carosabilă, circulaţia auto fiind blocată. O situaţie similară a fost semnalată şi pe drumul naţional DN 69 Arad - Timişoara. În toate zonele afectate se intervine pentru îndepărtarea copacilor de pe carosabil în vederea normalizării situaţiei', a detaliat maior George Pleşca.

Pe de altă parte, acesta a precizat că se lucrează în tot judeţul pentru evaluarea efectelor furtunii de duminică.

'Problema este însă aceea că această evaluare se desfăşoară cu greutate, întrucât conexiunile cu subunităţile ISU din judeţ nu funcţionează normal, fiind afectate de furtună', a mai adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Arad. AGERPRES

×