x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Atac armat în Gorj. Un bărbat gelos a împușcat actualul partener al fostei soții. Agresorul este căutat

Atac armat în Gorj. Un bărbat gelos a împușcat actualul partener al fostei soții. Agresorul este căutat

de Redacția Jurnalul    |    15 Iul 2023   •   15:00
Atac armat în Gorj. Un bărbat gelos a împușcat actualul partener al fostei soții. Agresorul este căutat
Sursa foto: antena3CNN

Un bărbat de 49 de ani a fost împușcat în picioare și abdomen, noaptea trecută. Agresorul a tras cu un pistol în burta și în picioarele victimei.

Incidentul s-a petrecut în localitatea Turcinești, județul Gorj, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Poliția Orașului Bumbești-Jiu a fost sesizată chiar de victimă, un bărbat de 52 de ani. Acesta a anunțat că un alt bărbat, de 52 de ani, din comuna Dănești, a intrat în curtea locuinței sale din localitatea Turcinești și l-a împușcat cu un pistol în picioare și abdomen.

Bărbatul de 49 de ani a fost transportat la spital, prezentând 4 plăgi prin împușcare, dintre care una în zona abdominală și trei în picioare.

„Polițiștii și jandarmii au fost mobilizați în teren și efectuează cercetări pentru depistarea bărbatului și stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. A fost întocmit dosar penal, cercetările fiind efectuate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor”, transmite IPJ Gorj.

Primele indicii arată că autorul agresiunii este fostul soț al femeii în casa căreia a avut loc atacul. Cel vizat este actualul soț al femeii.

Alertă de gradul zero în Gorj

"Este alertă de gradul zero în Gorj, după ce oamenii legii au instituit mai multe filtre de poliție în întreg județul, în încercarea de a-l captura pe un bărbat în vârstă de 52 de ani, periculos, posibil înarmat.

Individul a intrat noaptea trecută în casa fostei sale soții. El l-a împușcat cu un pistol  pe actualul partener de viață al femeii. 

Chiar victima rănită a fost cea care a sunat la 112 și a anunțat atacul. La fața locului s-a deplasat o ambulanță, care l-a preluat imediat pe bărbat și l-a dus direct în sala de operație a spitalului din Târgu Jiu, acolo unde medicii au încercat să îi salveze viața.

Operația a durat toată noaptea, pentru că victima de 49 de ani a ajuns la spital în stare gravă, prezentând patru plăgi prin împușcare, dintre care una în zona abdominală şi trei în zona membrelor inferioare. Acesta  se află internat în Secția de Anestezie și Terapie intensivă, iar medicii spun că starea lui de sănătate este stabilă.

Atacatorul este recidivist

Cât despre agresor, vorbim de o persoană periculoasă, posibil înarmată, recidivistă, pentru depistarea căreia a fost solicitat un elicopter al M.A.I.

Agresorul fusese eliberat recent din penitenciar, după ce a fost condamnat la 15 ani de închisoare în urma unei serii de infracțiuni neobișnuite.

La începutul anului 2001, ajutat de doi complici, bărbatul a incendiat mașinile mai multor șefi din Poliția Gorj de la acea vreme. El avea în plan să dea foc și autoturismelor prefectului de județ și primarului din Târgu Jiu, dar a fost arestat înainte de a-și duce "opera" până la capăt.

În prezent, oamenii legii fac tot ce le stă în putință în încercarea de a-l captura pe bărbat, pe numele acestuia fiind deschis un dosar penal pentru tentativă de omor", a relatat corespondentul Antena 3 CNN.

"Dacă vedeți suspectul, nu interveniți! Sunați la 112!"

Au fost organizate filtre ale poliției în tot județul. 

"Din dispoziția conducerii IGPR, efectivele de polițiști care îl caută pe bărbatul bănuit au fost suplimentate, astfel că, în sprijinul celor de la Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, acționează colegi din județele limitrofe, precum și specialiști din Aparatul Central al Poliției Române.

De asemenea, jandarmii din Gorj care sunt angrenați în căutări sunt sprijiniți de jandarmii din județele învecinate și de la o grupare mobilă de jandarmi.

Totodată, căutările sunt efectuate cu ajutorul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne. Rugăm cetățenii care îl văd pe bărbatul căutat să nu intervină și să ne apeleze de îndată, la 112!", se arată într-un comunicat al IGPR.

Poliția a dezvăluit identitatea bărbatului gelos. Acesta se numește Petre Stăncioi și are 52 de ani. În urmă cu câteva zile a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru că și-a șantajat fosta soție și a amenințat-o cu moartea. Polițiștii din Gorj au încercat, vineri, să pună în aplicare mandatul de arestare emis de  instanța de judecată, dar acesta nu a fost găsit. 

Atac armat în Gorj

 

×
Subiecte în articol: impuscat gorj turcinesti