x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale ATENȚIE LA CĂPUȘE - 120 de prahoveni au ajuns la spital după ce au fost mușcați de aceste insecte, 10 au boala Lyme

ATENȚIE LA CĂPUȘE - 120 de prahoveni au ajuns la spital după ce au fost mușcați de aceste insecte, 10 au boala Lyme

31 Mai 2016   •   14:13
ATENȚIE LA CĂPUȘE - 120 de prahoveni au ajuns la spital după ce au fost mușcați de aceste insecte, 10 au boala Lyme

Numărul prahovenilor care au ajuns la spital în ultima lună din cauza căpușelor a ajuns la 120. Din acest total, 10 au fost diagnosticați cu Boala Lyme, trei dintre aceștia numai în ultima săptămână. 48 dintre victimele insectelor extrem de periculoase au primit tratament profilactic, multe dintre ele ajungând și pe la Secția de Chirurgie a Spitalului Județean pentru a scăpa de căpușe înfipte în piele.

„Alte trei victime ale căpușelor au fost diagnosticate cu Boala Lyme și se află sub tratament cu antibiotice, urmând ca, după 21 de zile, să se prezinte iar la medic pentru recoltarea de probe serologice care vor fi transmise la București”, a declarat pentru observatorulph.ro Florin Pușcariu, directorul medical al Spitalului Județean Ploiești.

Medicii recomandă ca persoanele mușcate de căpușe să se prezinte la medic de urgență. Nu se recomandă scoaterea căpușelor cu mâna și nici prin metode vehiculate pe internet, cu alcool, cu benzină sau cu acetonă.

×
Subiecte în articol: lyme capuse