x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Atenție șoferi! Trafic rutier îngreunat de ceaţă pe DN 18, în Pasul Prislop

Atenție șoferi! Trafic rutier îngreunat de ceaţă pe DN 18, în Pasul Prislop

22 Feb 2019   •   11:20
Atenție șoferi! Trafic rutier îngreunat de ceaţă pe DN 18, în Pasul Prislop

Traficul rutier pe DN 18, în Pasul Prislop (1.400 metri altitudine) din Munţii Pietrosul Rodnei, între judeţele Maramureş şi Suceava, se desfăşoară vineri cu dificultate din cauza ceţii, a declarat, purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş, Dan Bucă.

"Vizibilitatea este redusă în trafic, sub 100 de metri, pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 165 şi km 175, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate. (...) Pe DN 18, în Pasul Gutâi (între km 15 şi km 35), respectiv pe Dealul Hera. Celelalte sectoare de drumuri naţionale au carosabilul umed. (...) Sunt precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă pe sectoarele de drumuri naţionale din zona Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei", a spus Dan Bucă.

El a adăugat că în zona alpină din Munţii Pietrosul Rodnei, pe Vf. Iezer, vântul suflă cu intensificări de peste 61 km/h, viscolind zăpada.

Cel mai mare strat de zăpadă, de circa 80 cm, este în oraşul Cavnic, localitate situată la poalele Munţilor Gutâi.

Lucrătorii Secţiei de drumuri naţionale au intervenit în judeţ în ultimele ore cu 18 utilaje şi au împrăştiat 73 tone de sare.

Potrivit reprezentantului CJSU Maramureş, toate localităţile rurale sunt alimentate cu energie electrică în condiţii optime. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ceata DN 18