x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Auto: Danube Delta Rally 2017 va aduce în Tulcea automobile de epocă

Auto: Danube Delta Rally 2017 va aduce în Tulcea automobile de epocă

09 Mai 2017   •   15:07
Auto: Danube Delta Rally 2017 va aduce în Tulcea automobile de epocă

Peste 60 de echipaje sunt aşteptate la sfârşitul lunii iunie în judeţul Tulcea la cea de-a V-a ediţie a Danube Delta Rally, alături de maşinile moderne de viteză pe drumurile judeţene urmând să poată fi văzute şi maşini de epocă. 

La ediţia din acest an, organizatorii au dorit să îmbine sportivitatea maşinilor de raliu moderne cu eleganţa maşinilor istorice, astfel că pentru prima dată în istoria acestui eveniment, competiţia tulceană va face parte din calendarul evenimentelor desfăşurate de Federaţia Internaţională a Vehiculelor Istorice. 
''Ne aşteptăm la un total de 70 de echipaje. Ne-am susţinut foarte bine proiectul privind raliul de regularitate pentru vehicule istorice în faţa federaţiei internaţionale şi este posibil ca ponderea să o deţină maşinile istorice. Cred că vom avea circa 40 de echipaje la raliu, dar îmi este foarte greu să apreciez acum'', a declarat marţi, în timpul unei conferinţe de presă, organizatorul Danube Delta Rally, Mihai Tănase. 
Raliul pentru maşinile istorice se va desfăşura pe o distanţă de 180 de kilometri, în timp ce raliul cu maşini moderne va avea un traseu de 86 de kilometri. 
Referindu-se la maşinile de epocă ce vor participa la competiţia de la Tulcea, Tănase a menţionat că cel mai vechi vehicul care doreşte să se înscrie în concurs a fost fabricat în anul 1920, iar proprietarii sunt din judeţul Constanţa. 
Până în prezent, la cea de-a V-a ediţie a Danube Delta Rally, pe lângă sportivii români, şi-au anunţat participarea sportivi din Belgia, Bulgaria, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie şi Ungaria. 
Recunoaşterile pe traseul raliului vor avea loc în perioada 28-29 iunie, startul festiv al competiţiei se va da pe data de 29 iunie, iar probele se vor desfăşura în zilele de 30 iunie şi 1 iulie. 
Danube Delta Rally va conta pentru Campionatul naţional şi internaţional de raliuri organizat sub egida ACR/FIA, Campionatul Raliurilor de Regularitate pentru Vehicule Istorice, organizat împreună cu Retromobil Club România. Dacă evenimentul va avea succes, anul viitor concursul de la Tulcea va fi etapă în concursului internaţional de regularitate pentru vehicule istorice. 
În timpul conferinţei de presă desfăşurată marţi, autorităţile tulcene şi-au exprimat încrederea în succesul celei de-a V-a ediţii a Danube Delta Rally şi susţinerea faţă de organizatorii evenimentului.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: danube delta rally tulcea