x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Autospecială SMURD, implicată într-un accident rutier în centrul Timişoarei

Autospecială SMURD, implicată într-un accident rutier în centrul Timişoarei

05 Aug 2015   •   14:20
Autospecială SMURD, implicată într-un accident rutier în centrul Timişoarei
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

O autospecială SMURD cu echipaj medical la bord, aflată în misiune, a fost răsturnată, miercuri, într-o intersecţie din Timişoara, pentru că nu i s-a acordat prioritate de către o altă maşină.

Poliţiştii de la Rutieră sosiţi la faţa locului spun că maşina SMURD avea pornite semnalele acustice şi luminoase, a trecut pe culoarea roşie a semaforului, iar şoferul unui autoturism care avea verde a ignorat semnalele şi a pătruns, şi el, în intersecţie.

'Şoferul autoturismului a spus că avea în faţă un vehicul mai mare, un microbuz, din cauza căruia nu a văzut autospeciala SMURD care mergea la o solicitare', spun poliţiştii.

La alcooltest s-a dovedit că ambii şoferi aveau alcoolemia zero şi au avut şansa, cu toţii, să scape teferi. Totuşi, poliţiştii au deschis o anchetă pentru a se stabili cu exactitate circumstanţele în care s-a produs accidentul.

Intersecţia este una centrală (Gheorghe Lazăr cu Calea Circumvalaţiunii) şi este locul unde accidentele sunt foarte frecvente, pentru că şoferii au verde în acelaşi timp cu pietonii cărora nu le acordă întotdeauna prioritate, iar unii întorc nereglementar în intersecţie, fiind izbiţi de alte maşini şi propulsaţi pe trotuare, unde lovesc pietoni.

AGERPRES  

×
Subiecte în articol: smurd accident