x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Autoturism clonat, descoperit de poliţiştii gălăţeni

Autoturism clonat, descoperit de poliţiştii gălăţeni

16 Dec 2015   •   13:53
Autoturism clonat, descoperit de poliţiştii gălăţeni

Poliţiştii de frontieră au descoperit un autoturism furat, marca VW Phaeton, care fusese modificat astfel încât devenise 'clona' unei maşini înmatriculate în judeţul Prahova, se arată într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (SPTF) Galaţi.

Potrivit comunicatului, poliţiştii Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi au organizat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului cu autovehicule furate. În cadrul acţiunii, au oprit în trafic, pe o arteră din municipiul Galaţi, un autoturism marca VW Phaeton, de culoare gri, înmatriculat în Prahova, condus de un bărbat de 30 ani, din Galaţi.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că pe elementele de caroserie unde exista seria de identificare s-a intervenit mecanic. Seria modificată corespundea unei alte maşini de aceeaşi marcă şi culoare, înmatriculată în judeţul Prahova. Extinzând cercetările, poliţiştii au stabilit că autoturismul prezent la control, care era iniţial de culoare neagră, avea o altă serie de şasiu şi figurează ca fiind furat din Bucureşti, semnalarea fiind din anul 2013.

Conducătorul auto a declarat că a cumpărat autoturismul în luna noiembrie, dintr-un târg de maşini şi nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul respectiv figura ca fiind declarat furat sau că era 'clonat'.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, autovehiculul, în valoare de 60.000 lei, fiind indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

×
Subiecte în articol: vw phaeton masina clonata politia rutiera