x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Avalanșă de amenzi pentru bucureștenii care merg cu bicicleta sau trotineta electrică

Avalanșă de amenzi pentru bucureștenii care merg cu bicicleta sau trotineta electrică

01 Oct 2020   •   09:15
Avalanșă de amenzi pentru bucureștenii care merg cu bicicleta sau trotineta electrică
Sursa foto: Lucian Alecu

Zeci de bucureșteni au fost amendați într-o singură zi pentru că nu au respectat regulile privind circulația bicicletelor și a trotinetelor electrice. Cei mai mulți au fost sancționați deoarece nu au circulat pe banda dedicată lor.

Potrivit Poliției, polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat miercuri în mai multe zone din Capitală. Acțiunea a vizat cu precădere prevenirea producerii accidentelor de circulație produse din cauza nerespectării prevederilor legale privind circulația bicicletelor și a trotinetelor electrice.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 100 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 29.000 de lei. 89 sancțiuni au fost pentru nerespectarea regulilor privind circulația bicicletelor, iar 11 i-au vizat pe proprietarii de biciclete.

Printre cei amendați de polițiști a fost un bărbat în vârstă de 30 de ani care a condus o trotineta electrică în Piața Victoriei și nu a respectat semnalul polițistului rutier, nu a circulat pe pista pentru biciclete special amenajată și nu a avut asupra sa cartea de identitate. Persoana a fost amendată cu 1450 lei, în timp ce un biciclist, aflat tot în Piața Victoriei, a primit o amendă de 580 de lei, pentru că nu a circulat pe pista dedicată.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: trotinete electrice