x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O avarie în rețeaua de termoficare a determinat oprirea forțată a CET Progresu

O avarie în rețeaua de termoficare a determinat oprirea forțată a CET Progresu

de Redacția Jurnalul    |    03 Aug 2023   •   13:30
O avarie în rețeaua de termoficare a determinat oprirea forțată a CET Progresu

O avarie în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica, apărută joi dimineața, a determinat oprirea forțată a CET Progresu, a anunțat ELCEN.

ELCEN informează că joi o avarie survenită în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica a produs impact imediat asupra instalațiilor de producere a energiei electrice și termice din cadrul CET Progresu, conducând la oprirea forțată a centralei.

„ELCEN susține demersurile reprezentanților Termoenergetica de a reduce cât mai mult posibil efectele acestei avarii asupra consumatorilor arondați și în coordonare cu Termoenergetica, se identifică la acest moment soluția optimă de asigurare a unui regim de funcționare corespunzător atât pe parte de producție, cât și pe parte de transport și distribuție”, se arată într-un comunicat al companiei.

Conform acestuia, ELCEN are capacitatea tehnică de a porni CET Grozăvești aflată în stadiul „de rezervă” și de a livra din această centrală agentul termic către acele zone din rețeaua de termoficare convenite de comun acord cu Termoenergetica în vederea furnizării apei calde către consumatori.

„Distribuția și transportul agentului termic către consumatori vor fi gestionate de Termoenergetica în funcție de capacitatea de preluare de către această companie a agentului termic produs de ELCEN în celelalte CET-uri”, se mai arată în documentul citat.

(sursa: Mediafax)

×