x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un bătrân din Mureș, infectat cu virusul West Nile

Un bătrân din Mureș, infectat cu virusul West Nile

de Redacția Jurnalul    |    02 Aug 2024   •   23:00
Un bătrân din Mureș, infectat cu virusul West Nile
Sursa foto: ThinkstockPhotos

În județul Mureș a fost confirmat un caz de encefalită virală acută cu virusul West Nile, în mediul urban, la un bătrân. El este sub supraveghere medicală internat în spital, iar evoluția este lent favorabilă.

„În județul Mureș a fost confirmat un caz de encefalită virală acută cu virusul West Nile, în mediul urban, la un pacient de sex masculin, grupa de vârstă 75-84 ani. Pacientul este sub supraveghere medicală internat în spital, evoluția este lent favorabilă. Menționăm că encefelita virală acută cu virus West Nile este o boală infecțioasă produsă de virusul West Nile care este transmisă prin înțepătură de țânțar. La om, în majoritatea cazurilor, infecția are manifestări subclinice, iar când acestea sunt tipice, spectrul clinic si severitatea pot fi foarte variate”, anunță Direcția de Sănpătate Publică Mureș.

Factori favorizanți pentru apariția cazurilor sunt modificările de ordin climatic (temperaturi ridicate, valurile de căldură ce urmează ploilor abundente) precum și intensificarea circulației de călători si mărfuri.

„Pentru prevenirea îmbolnăvirilor se recomandă evitarea expunerii la țânțari, purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, utilizarea substanțelor chimice repelente împotriva țânțarilor, evitarea pătrunderii țânțarilor în casă, utilizarea substanțelor insecticide în locuință/ în jurul locuinței conform recomandărilor producătorului, asigurarea desecării bălților de apă din jurul gospodăriei și îndepărtarea recipientelor de apă stagnantă și a gunoiul menajer”, potrivit DSP Mureș.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: batran encefalita west nile