x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bistrița: Doi asistenți medicali reținuți pentru vaccinare fictivă. Unul primea 500 de lei în fiecare caz

Bistrița: Doi asistenți medicali reținuți pentru vaccinare fictivă. Unul primea 500 de lei în fiecare caz

09 Apr 2022   •   12:00
Bistrița: Doi asistenți medicali reținuți pentru vaccinare fictivă. Unul primea 500 de lei în fiecare caz

Doi asistenți medicali au fost reținuți în Bistrița-Năsăud pentru vaccinare fictivă. Unul dintre ei este bănuit că, din decembrie până în aprilie, a primit 500 de lei pentru fiecare persoană vaccinată la chiuvetă.

DGA a organizat, vineri, prinderea în flagrant a unui asistent medical din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița la scurt timp după ce a primit o sumă de bani, cu titlul mită, ca să simuleze actul de vaccinare a unei persoane împotriva virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, la aceeași dată ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud, împreună cu polițiștii și jandarmii au pus în executare 10 mandate de percheziție domiciliară, dintre care 9 la domiciliile unor persoane și unul la centrul de vaccinare al S.V.S.U. Bistrița.

În cauză s-a pus în mișcare acțiunea penală față de două cadre medicale, în două dosare penale distincte.

Conform DGA, activitatea infracțională a primului asistent medical, care își desfășura activitatea la centrul de vaccinare al S.V.S.U. Bistrița, a constat în faptul că, în perioada decembrie 2021 – aprilie 2022, ar fi primit aproximativ 500 de lei pentru fiecare persoană vaccinată fictiv, respectiv fără inocularea serului.

Referitor la cel de-al doilea asistent medical, care își desfășura activitatea în cadrul aceluiași centru, au fost reținute un număr de trei acte materiale, în perioada februarie 2022 - aprilie 2022.

Astfel, cei doi au pretins și primit, direct sau prin intermediari, sume de bani cu titlu de mită, de la persoane interesate de obținerea frauduloasă a certificatului de vaccinare, după care au procedat la implementarea în baza de date informații neconforme cu realitatea, prin care s-a atestat vaccinarea persoanelor respective.

În activitatea infracțională derulată, cadrele medicale au fost ajutate de intermediari, care se ocupau de racolarea persoanelor interesate de obținerea de adeverințe de vaccinare fără a se imuniza efectiv, de colectarea sumelor de bani cu titlu de mită de la beneficiari, precum și de remiterea ulterioară a banilor către acestea.

Cei doi asistenți medicali au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore, pentru luare de mită și fals informatic.
 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vaccinare fictiva