În localitatea buzoiană Poşta Câlnău are loc, în perioada 15-17 septembrie a.c., a treia ediţie a sărbătorii tradiţionale "Zilele Dovleacului", la care participanţii vor putea degusta mai multe produse - prăjituri, plăcinte, dulceţuri aromate realizate din dovleac.
"Localnicii cultivă bostanii în cantităţi mari, într-o multitudine de soiuri. La Poşta Câlnău va avea loc timp de trei zile un festival etno-gastronomic, iar pasionaţii de gastronomie vor fi invitaţi să deguste bunătăţi din bostan preparate după reţete locale", a declarat, pentru AGERPRES, primarul localităţii Poşta Câlnău, Sorin Munteanu.
Potrivit sursei citate, pe lângă preparate delicioase din dovleac, oaspeţii se pot înfrupta cu produse tradiţionale româneşti, pastramă de oaie, cârnaţi de Pleşcoi, babic, cârnaţi de casă, bulz de mămăligă, sarmale în dovleac cât şi must proaspăt.
"În fruntea mesei vor sta preparatele eco din dovleac, prăjiturile, plăcintele, gemurile şi dulceţurile aromate", a mai declarat sursa citată.