x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Se montează linii de cale ferată noi în Fetești și între Ciulnița și Călărași Sud

Se montează linii de cale ferată noi în Fetești și între Ciulnița și Călărași Sud

de Redacția Jurnalul    |    13 Oct 2023   •   23:00
Se montează linii de cale ferată noi în Fetești și între Ciulnița și Călărași Sud

Se montează linii de cale ferată noi în Fetești și între Ciulnița și Călărași Sud, lucrări care au în vedere creșterea vitezei de circulație a trenurilor până la 160 km/h.

CFR Instrastructură a anunțat joi că în stația Fetești și între Ciulnița și Călărași Sud a început montarea primelor linii noi de cale ferată.

Lucrările au loc în cadrul programului de modernizare a infrastructurii din stațiile Fetești și Ciulnița, finanțat din fonduri nerambursabile și de la Bugetul de Stat. Valoarea totală a investiției este de 309,2 milioane de lei.

Lucrările au drept scop creșterea vitezei de circulație a trenurilor la 160 km/h, optimizarea capacității de tranzit pentru trenurile de marfă, dar și facilități moderne de acces pentru călători, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.

„La ora actuală sunt operaționale ambele șantiere de lucrări, cu o mobilizarea mai bună a constructorului în stația Fetești, unde contractul prevede modernizarea a 14.830 metri liniari de cafe ferată”, a transmis compania.

Obiectivele prioritare incluse în programul de modernizare din stațiile Fetești și Ciulnița prevăd terasamente, linii, peroane, pasarele pietonale, tunel pietonal, construcții civile de exploatare feroviară și lucrări de instalații, de energoalimentare și de telecomunicaţii.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: cale ferata fetesti ciulnita