x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Captură record a procurorilor DIICOT! Cinci culturi de canabis și sute de kilograme de droguri descoperite în Timiș

Captură record a procurorilor DIICOT! Cinci culturi de canabis și sute de kilograme de droguri descoperite în Timiș

12 Oct 2017   •   13:14
Captură record a procurorilor DIICOT! Cinci culturi de canabis și sute de kilograme de droguri descoperite în Timiș

Mai multe culturi de canabis şi 150 de kilograme de droguri au fost descoperite de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi de procurorii DIICOT Timişoara în urma unor operaţiuni desfăşurate pe raza localităţii Blajova şi la limita dintre judeţele Timiş şi Caraş-Severin, a informat joi Poliţia Română şi DIICOT.

Alte câteva tone de cannabis sunt estimate că ar proveni din patru culturi de cannabis ce au fost identificate miercuri într-o zonă situată la graniţa dintre judeţele Timiş şi Caraş-Severin, cantităţile fiind în curs de cântărire, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Şapte persoane au fost audiate de procurori, dintre acestea trei primind mandate de arestare pentru 30 de zile, cercetările fiind continuate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, cultivarea de droguri de risc, fără drept, trafic şi deţinere de droguri de risc.

Între cei arestaţi se află un cetăţean german, de origine română, şi doi români despre care procurorii DIICOT Timişoara susţin că au dezvoltat activităţi pe linia traficului de droguri de risc, întreţinând mai multe culturi de canabis pe care le ofereau apoi la vânzare unui cerc de dealeri din Timişoara.

"S-a reţinut faptul că inculpatul Altstadner Cristian Loredan, cetăţean german de origine română, împreună cu alţi doi cetăţeni români - Ilinca Ioan Bogdan şi Bîrnaz Constantin Adrian - au dezvoltat o activitate prodigioasă pe linia traficului cu droguri de risc, întreţinând pe raza judeţului Timiş mai multe culturi de cannabis, pe care, după recoltare, le uscau, tratau şi ambalau într-o locaţie situată pe raza localităţii Blajova, judeţul Timiş. Ulterior, cantităţile de cannabis erau comercializate en-gros, în cantităţi de minim jumătate de kilogram, către un cerc de dealeri din municipiul Timişoara", se arată într-un comunicat al DIICOT, remis joi AGERPRES.

Potrivit procurorilor DIICOT, în urma unui flagrant organizat în data de 9 octombrie, suspecţii au fost prinşi cu circa un kilogram de cannabis asupra lor. Ulterior, în noaptea de 9 spre 10 octombrie au fost efectuate percheziţii domiciliare autorizate în cinci locaţii ce aparţin inculpaţilor, prilej cu care au fost depistate aproape 6 kilograme de cannabis.

O nouă percheziţie efectuată pe 10 octombrie în localitatea Blajova a dus la descoperirea a circa 200 de kilograme de muguri de canabis, pregătiţi pentru comercializare. O zi mai târziu, la limita judeţelor Timiş şi Caraş-Severin au fost identificate patru culturi de canabis, aflate în curs de cântărire, cu o cantitate estimată la câteva tone, afirmă procurorii DIICOT Timişoara.

"Ulterior, în cursul zilei de 10.10.2017, a fost efectuată o percheziţie domiciliară şi la locaţia situată pe raza localităţii Blajova, jud.Timiş, unde a fost descoperită o cantitate de circa 200 sute de kilograme de muguri cannabis (pregătită pentru comercializare), precum şi câteva sute de plante în curs de recoltare (cantitatea totală aferentă acestora urmând a fi stabilită în urma recoltării). De asemenea, la data de 11.10.2017, la limita judeţelor Timiş şi Caraş-Severin, au fost identificate alte patru culturi de cannabis, care la acest moment se află în curs de cântărire, cantitatea fiind estimată la ordinul câtorva tone", se precizează în comunicat.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

La acţiune au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, precum şi jandarmi.

Tribunalul Timiş a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor, cercetările fiind în derulare. AGERPRES

×
Subiecte în articol: diicot