x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Carantină prelungită cu 7 zile într-o localitate din județul Timiș

Carantină prelungită cu 7 zile într-o localitate din județul Timiș

23 Ian 2021   •   13:55
Carantină prelungită cu 7 zile într-o localitate din județul Timiș

Carantina în localitatea Dumbrăvița din județul Timiș va fi prelungită cu 7 zile, după ce autoritățile au constatat că nu a scăzut rata de infectare cu Covid-19.

„Având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul localității Dumbrăvița, aflată în carantină din data de 10 ianuarie 2021, ora 00, nu a scăzut, Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut o analiză pentru a vedea dacă se impune măsura prelungirii carantinării. (...) În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică Timiș a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de prelungire a carantinării pentru unitatea administrativ-teritorială Dumbrăvița”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Timiș.

După primirea avizului INSP, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis sâmbătă prelungirea măsurii de carantinare, pe o perioadă de 7 zile.

Decizia va fi trimisă pentru aprobare Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției. Măsura de carantinare va intra în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinul șefului DSU, a mai anaunțat Prefectura Timiș.

De asemenea, subprefectul Mircea Băcală a solicitat structurilor Ministerului Afacerilor Interne intensificarea controalelor pentru respectarea măsurilor impuse în pandemie, atât în Dumbrăvița, cât și în cele trei unități administrativ teritoriale care vor ieși din carantină- Giroc, Moșnița Nouă și Ghiroda.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: carantina Covid-19 timiş dumbraviţa