x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bunătatea naște bunătate! Un vis împlinit pentru un tânăr cu dizabilități din Hunedoara!

Bunătatea naște bunătate! Un vis împlinit pentru un tânăr cu dizabilități din Hunedoara!

de Redacția Jurnalul    |    01 Iun 2023   •   22:21
Bunătatea naște bunătate! Un vis împlinit pentru un tânăr cu dizabilități din Hunedoara!

Castelul Corvinilor a răsunat de 1 Iunie, de glasul copiilor veniți să descopere tainele celei mai impunătoare construcții din Hunedoara prevăzută cu turnuri și bastioan. De 1 Iunie s-au desfășurat aici activități, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Nu au lipsit nici expozițiile.

Cea mai mare expoziție a aparținut lui Robert, un tânăr cu dizabilități. Robert a rămas copil în suflet, chiar dacă anii și greutățile aduse de boală au trecut peste el. Cele mai mari bucurii în viață le-a avut atunci când și-a descoperit talentul pentru pictură. Robert a fost ajutat să-și împlinească visul de a avea propria expoziție de un grup de oameni inimoși care i-au aflat povestea. I-au dăruit șevalet, pânze și acuarele și i-au pregătit prima expoziție într-un cadru de vis: Castelul Corvinilor din Hunedoara.

”Le mulțumesc colegilor de la Organizația PUSL Hunedoara pentru implicare. Suntem alături de tinerii dornici să arate tuturor ce pot ei să realizeze mai bine și mai frumos”, a declarat Raluca Bugnar, prezentă la expoziția tânărului pictor.

Prezent la eveniment a fost și marele sportiv, Marian Drăgulescu, care s-a declarat fascinat de talentul lui Robert.

La rândul său, Lavinia Șandru, coordonatorul pentru comunicare al PUSL a transmis tot sprijinul formațiunii politice pentru tinerii talentați aflați în nevoi.

”Tinerii cu dizabilități, talentați și curajoși au aceelași porniri ca orice tânar din toate timpurile. Își doresc să experimenteze să fie liberi, să învețe lucrurile pe care ei le consideră importante, își doresc să fie autentici și cred că asta este o provocare mare, pentru că, uneori, este greu să faci asta și ca adult, darămite ca tânar, când ești mult mai susceptibil la judecătile și presiunile societății”, a declarat Lavinia Șandru.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: castelul corvinilor expozitie