x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Căutări disperate pe mare! Un surfer UCRAINEAN a dispărut la Costinești! 

Căutări disperate pe mare! Un surfer UCRAINEAN a dispărut la Costinești! 

19 Sep 2022   •   10:03
Căutări disperate pe mare! Un surfer UCRAINEAN a dispărut la Costinești! 
Sursa foto: Captura Video ARSVOM

Bărbatul a plecat ieri dimineață, în jurul orelor 8:00, pe mare, de la Costinești, pentru a practica sporturi nautice. Câteva ore mai târziu, soția lui a sunat la 112 pentru a-i anunța dispariția. 

Update Oficial, de la Autoritatea Navală Română:

“Ieri, 18 septembrie, în jurul orei 16.20 serviciul MRCC a fost alertat prin intermediul numărului unic de urgență 112 despre dispariția unui bărbat de origine ucraineană care a plecat în cursul dimineții să practice kitesurfing în zona Costinești - Vama Veche și nu a mai revenit la țărm. 

Serviciul MRCC din cadrul Autorității Navale Române a început imediat coordonarea activităților de căutare și salvare de vieți omenești pe mare și a solicitat navei ARSVOM SAR THEIA să se alăture operațiunilor de căutare. A fost solicitată și asistență aeriană, dar din cauza condițiilor meteo acest lucru nu a fost posibil. La lăsarea întunericului căutările au fost suspendate, dar în această dimineață un elicopter FRONTEX a decolat din Burgas și la această oră zona este survolată conform recomandărilor primite de la MRCC. Ambarcațiunile ARSVOM sunt în alertă pentru a putea oferi suport naval operațiunilor de căutare.

Bărbatul dispărut are  49 de ani și era cazat la o pensiune din Costinești. Potrivit martorilor, kite-surful-ul său avea o velă roșie transparentă, iar el purta un sort galben și vesta roșie. Orice indiciu aveți despre bărbatul căutat sunteți rugați să apelați numărul unic de urgență 112 sau Serviciul MRCC la numărul  0241/61.59.49.”

Stire initiala De atunci, echipe ale Agenției de Salvare a Vieții Omenești pe Mare și ISU Dobrogea îl caută. Fără succes, însă. 

La solicitarea Maritime Rescue Coordination Center (MRCC), surferul dispărut la Costinești a fost căutat până aseară târziu de nava S.A.R. "TEYA" a ASRVOM. La lăsarea întunericului, echipele au fost nevoite să sisteze căutările. 

Încă de la primele ore ale dimineții, salvatorii au ieșit pe mare în încercarea disperată de a-l găsi pe bărbatul dispărut. În sprijinul echipelor ARSVOM au venit scafandri și ambarcațiunea TARGA din Portul Constanța.

 

Căutări disperate pe mare! Un surfer a dispărut la Costinești!

Sursa video ARSVOM

×
Subiecte în articol: costinesti surfer