x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cauzele fenomenului "Storm Surge", furtuna care a lovit litoralul românesc

Cauzele fenomenului "Storm Surge", furtuna care a lovit litoralul românesc

de Redacția Jurnalul    |    21 Noi 2023   •   14:30
Cauzele fenomenului "Storm Surge", furtuna care a lovit litoralul românesc

O furtună puternică a lovit, weekendul trecut, litoralul românesc al Mării Negre. Rafalele au atins 120 km/oră.

Ce este "Storm Surge", fenomenul care a provocat dezastru pe litoralul românesc weekend-ul trecut. Rafalele care au atins şi 120 de kilometri pe oră

În Constanţa se află zeci de copaci prăbuşiţi peste străzi şi case, un acoperiş a fost spulberat de vânt peste un loc de joacă, 50 de acoperişuri au smulse de pe clădiri, 60 de maşini au fost avariate, 4 ţevi de gaze fisurate şi 21 de localităţi au rămas fără curent electric.

După ce fenomenul a luat amploare, peste este 1.000 de apeluri au fost transmise la sistemul unic de urgenţă. Peste 400 de pompieri au intervenit la sute de misiuni, peste 250 de copaci au fost smulşi din rădăcini, iar alţi peste 100 stau să cadă.

De asemenea, multe clădiri vechi ale oraşului, în care funcţionează şcoli şi alte instituţii, s-au transformat în pericole publice, rămânând fără ţigle şi tencuială.

Furtuna a luat amploare deasupra Mării Negre iar meteorologii spun că a fost alimentat de aerul foarte rece dinspre nord-estul continentului, care a intrat în contact cu aerul cald, de 11 grade Celsius, de deasupra mării, potrivit spynews.ro.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×