x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cel mai bogat sat din România. Aici doar săracii au Ferrari

Cel mai bogat sat din România. Aici doar săracii au Ferrari

de Redacția Jurnalul    |    27 Feb 2024   •   21:45
Cel mai bogat sat din România.  Aici doar săracii au Ferrari
Sursa foto: facebook

Într-un sat din vestul țării venitul mediu al locuitorilor este mai mare decât în restul României. Aici doar săracii au Ferrari.

Există un sat în România unde venitul mediu este mai mare decât în restul țării, iar cei care dețin un Ferrari sunt catalogați ca fiind săraci.

Localitatea Certeze din județul Satu Mare se remarcă pentru aritectura caselor și nivelul de trai al locuitorilor. 

Totodată, imaginea unui cal care trage la căruță lângă un Ferrari parcat în fața unei vile poate fi șocantă. 

Dar numărul localnicilor este scăzut, doar 3.000 de oameni sunt înregistrați în sat, dar mulți dintre ei muncesc în străinătate. 

În urmă cu câțiva ani, jurnaliștii de la Deutsche Welle au venit în România pentru a realiza o serie de reportaje despre cele mai pitorești localități din România.

Ulterior, aceștia au descoperit satul Certeze, despre care au spus că localnicii au plecat în țări precum Spania, Italia, Franța, Germania sau Marea Britanie, la început ca muncitori pe șantier sau vânzători de ziare. Apoi, din banii câștigați peste hotare, românii s-au întors pe meleagurile natale și au investit în case, mașini și chiar afaceri. 

Patrick este printre localnicii cei mai realizați. Tânărul a ajuns antreprenor la Paris iar în localitatea natală deține una dintre cele mai luxoase vile și un Ferrari.

”A plecat de tânăr, de jos, ca muncitor, iar acum la 32 de ani are o companie care angajează alți oșeni la Paris.

Deși anul trecut a spus că nu vine în vacanță acasă cu Ferrari-ul pentru că și-a distrus pe drumurile noastre jantele “de 20.000 euro”, nu s-a ținut de promisiune.

Alți localnici din sat au râs de el că are mașină veche, dar Patrick avea pregatită o mutare care să-i lase pe toți cu gura căscată: amenajarea unui complex sportiv în Certeze, în care să joace fotbal când se întoarce în concediu, cu prietenii”, a povestit un locuitor din Certeze, pentru Știri de Cluj.

×
Subiecte în articol: sat bogat certeze satu mare