x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cine este patronul pensiunii Ferma Dacilor din Prahova. Interlopul renumit în anii 2000

Cine este patronul pensiunii Ferma Dacilor din Prahova. Interlopul renumit în anii 2000

de Redacția Jurnalul    |    26 Dec 2023   •   13:29
Cine este patronul pensiunii Ferma Dacilor din Prahova. Interlopul renumit în anii 2000
Sursa foto: feremadacilor.ro

Cornel Dinicu este patronul pensiunii Ferma Dacilor din Prahova, care a ars complet în această dimineață. Printre victimele incendiului se află și unul dintre copiii săi. Bărbatul este unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din anii 2000.

Acesta a spus în spațiul public povestea acestei pensiuni care acum a fost mistuită de incendiu.Trecutul său este însă controversat. 

În anul 1996, acesta a preluat conducerea de bodyguarzi din Regie. În acea perioadă, Dinicu era deja implicat într-un scandal de amenințare și lovire. Bătuse un tânăr și a fost condamnat la patru luni de închisoare, însă, potrivit informațiilor de la vremea respectivă, primise și grațiere.

În anii 2000, a apărut în spațiul public un mare scandal, scandalul ”Portbagajul”, care include inclusiv oameni influenți din poliție, oameni din politică, pentru că deja Cornel Dinicu devenea un om de încredere al unora dintre politicienii importanți de atunci. Vorbim despre Doru Ioan Tărăcilă, fost ministru al Internelor.

În ianuarie 2000, Cornel Dinicu și alți doi complici ai săi erau acuzați că au furat 500.000 dolari și, de asemenea, un kilogram de aur din mașina unui alt interlop celebru, Mihai Bucurenciu, liderul interlopilor din Giulești. Unul dintre complicii săi, potrivit presei de atunci, era răpit de Bucurenciu pentru a da informații despre cine participase la acest jaf imens.

Apoi, a urmat un scandal imens în poliție, pentru că s-a presupus faptul că au existat complici și în rândul polițiștilor de atunci, în așa fel încât acest scandal a dus la destituirea șefului Poliției Capitalei și la destituirea unor ofițeri importanți de la crimă organizată. Cornel Dinicu se bucura de protecție din partea politicienilor, având în vedere că el lucra chiar pentru ministrul de Interne de la vremea respectivă.

Nu după mult timp, respectiv la câteva luni, un alt scandal îl viza pe Dinicu. În anul 2000, în luna mai, poliția primea informații despre faptul că în casa lui se găsea un arsenal adevărat de arme.

Polițiștii au mers acolo și au găsit un cu aer comprimat, o stație de emisie-recepție, 47 e cartușe, un încărcător semicircular pentru cartușe, o sabie de tip ”Ninja”, o baionetă, un baston metalic și mai multe cuțite. Apoi, acesta era acuzat de faptul că deținea în mod ilegal arme și muniție.

În 2005, a urmat un scandal și mai mare, scandalul ”Rafo”, când frați Iancu erau acuzați de fapte grave și când au fost arestați toți bodyguarzii fraților Iancu, în frunte cu Cornel Dinicu, cel care era șeful lor. I-au agresat fizic pe ziariștii prezenți la tribunal.

Al cincilea scandal în care Cornel Dinicu a fost implicat este scandalul diamantelor. Aici vorbim despre legături chiar cu persoane influente din Rusia, inclusiv spion ruși, și au existat rapoarte care includeau numele lui din Dinicu într-o operațiune de comerț cu diamante din Sierra Leone, transmite antena3CNN.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Ferma dacilor cornel dinicu interlop