x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cod roșu la Călărași. Șase copii în stare gravă, după ce au luat antibiotice. Intervin 3 elicoptere SMURD

Cod roșu la Călărași. Șase copii în stare gravă, după ce au luat antibiotice. Intervin 3 elicoptere SMURD

de Redacția Jurnalul    |    27 Iun 2023   •   18:30
Cod roșu la Călărași. Șase copii în stare gravă, după ce au luat antibiotice. Intervin 3 elicoptere SMURD

Trei elicoptere SMURD intervin marți în localitatea Dragalina, județul Călărași la un caz unde mai mulți copii au fost intoxicați cu o substanță medicamentoasă.

Cei șapte copii din Dragalina ar fi fost intoxicați cu izoniazida, o substanță folosită în tratamentul tuberculozei.Se pare că aceștia aveau în familie un caz sub tratament pentru tuberculoză.

Mama copiilor ar fi încurcat tratamentul și le-ar fi dat copiilor izoniazida pentru toată luna, din greșeală, notează Mediafax. 

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), mai multe echipaje ale Serviciului de Ambulanță Călărași (SAJ), echipaje SMURD și o Autospecială de Transport Personal și Victime Multiple (ATPVM) intervin în localitatea Dragalina din județul Călărași, pentru acordarea îngrijirilor medicale în cazul a șase copii care au ingerat o substanță medicamentoasă.

Dupa ajungerea echipajului cu medic al SAJ Călărași, a fost luata decizia intervenției a 3 elicoptere de la punctele de operare aeromedicală din București, Galați și Constanța.

Trei copii aflați într-o stare mai gravă vor fi transferați la spital pe cale aeriană, iar ceilați 3 copii pe cale terestră, cu o Autospecială de Transport Personal și Victime Multiple.

Intervenția este în desfășurare.

 

×