x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Produse expirate și condiții insalubre în două centre de îngrijire a vârstnicilor

Produse expirate și condiții insalubre în două centre de îngrijire a vârstnicilor

de Redacția Jurnalul    |    17 Ian 2023   •   23:40
Produse expirate și condiții insalubre în două centre de îngrijire a vârstnicilor

Produse expirate, vitrine frigorifice insalubre și toalete degradate. Asta au găsit comisarii ANPC la două centre de îngrijire a vârstnicilor din județul Sălaj.

Potrivit unui comunicat al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest, comisarii din Sălaj au verificat marți operatorii economici care prestează servicii de îngrijire a persoanelor vârstnice și catering pe raza județului Sălaj.

Astfel, la două centre de îngrijire a vârstinicilor, care au 100 de beneficiari, comisarii au descoperit produse alimentare expirate, ca materie primă, folosirea unor preparate fără elemente de identificare-caracterizare, folosirea unor vitrine frigorifice insalubre, cu pete de rugină, folosirea unor coșuri/tomberoane pentru reziduuri fără capace, în zona de preparare și utilizarea unor toalete în stare de degradare.

La o firmă de catering care oferă servicii unui număr de trei grădinițe cu 200 de copii au fost găsite produse alimentare expirate ca materie primă, folosirea unor preparate fără elemente de identificare-caracterizare, utilizarea unui spațiu de depozitare a materiilor prime neconform și efectuarea transportului cu un autovehicul neigienizat ce prezintă o stare avansată de degradare.

În urma neregulilor constatate, comisarii sălăjeni au aplicat 5 amenzi în valoare totală de 45.000 de lei, 3 avertismente, au dispus oprirea definitivă de la comercializare a peste 260 kg de produse alimentare neconforme și interzicerea transportului produselor alimentare finite cu autoturismul neconform al firmei de catering.

„Sunt îngrozit de modul în care unii operatori economici care prestează servicii de îngrijire a persoanelor vârstnice, găsesc să-și îndeplinească obligațiile contractuale. Încălcând flagrant legea, le oferă acestora produse expirate și îi cazează în condiții insalubre și mai sunt și plătiți pentru asta. Fac un apel către aparținătorii acestor persoane! Să analizeze cu multă atenție locul pe care-l aleg pentru ca părintii sau bunicii lor să-și trăiască anii bătrâneții, și să ne sesizeze ori de câte ori constată că lucrurile nu sunt in ordine”, a declarat Sebastian Hotca, vicepreședintele ANPC.

(sursa: Mediafax)

×