x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Conducerea Aeroportului Sibiu infirmă ipoteza că ţigle de pe clădiri au fost smulse de avioane ce au zburat prea jos

Conducerea Aeroportului Sibiu infirmă ipoteza că ţigle de pe clădiri au fost smulse de avioane ce au zburat prea jos

04 Ian 2018   •   16:59
Conducerea Aeroportului Sibiu infirmă ipoteza că ţigle de pe clădiri au fost smulse de avioane ce au zburat prea jos

Conducerea Aeroportului infirmă ipoteza că ţigle de pe clădiri au fost smulse de avioane ce au zburat prea jos, ultimul incident fiind cel de miercuri, când Primăria susţine că au căzut ţigle de pe un acoperişul unei clădiri "cel mai probabil din cauză că aceasta este situată pe culoarul de aterizare şi decolare a avioanelor". 

Primăria nu a sesizat Aeroportul Internaţional Sibiu privind acest incident şi a comunicat că va găsi o modalitate de a prinde mai bine ţiglele. 

"Acoperişul clădirii respective a fost reabilitat în decembrie 2016, deci este într-o stare bună. Lucrările se află încă în garanţie şi, prin urmare, Serviciul de Administrare a Unităţilor de Învăţământ a convocat constructorul şi a dispus repararea zonei afectate din acoperiş, prin completarea şi aşezarea ţiglelor. Având în vedere faptul că în zona astfel de incidente au survenit frecvent cel mai probabil din cauza că aceasta este situată pe culoarul de aterizare şi decolare a avioanelor de pe Aeroportul Sibiu, serviciul amintit va adopta o altă soluţie tehnică de prindere a ţiglelor pentru ca astfel de incidente să fie evitate pe viitor", a declarat, pentru AGERPRES, şeful Serviciului de Comunicare din Primăria Sibiu, Mirela Gligore. 

Purtătorul de cuvânt al aeroportului sibian, Alexandra Păcurar, susţine că în 2017 s-au înregistrat două reclamaţii, prin care se semnala faptul că au căzut ţigle de pe acoperişurile caselor situate pe o stradă din cartierul Turnişor din Sibiu, aflat în apropierea aeroportului. Cei de la Aeroportul Internaţional au cerut opinia celor de la ROMATSA, care infirmă ipoteza că avioanele au zburat prea jos şi astfel ar fi provocat căderea ţiglelor de pe acoperişuri. 

"Conform răspunsului, reprezentanţii DSNA Sibiu au informat faptul că aeronavele ce au efectuat zboruri în zilele în care au fost semnalate cele două evenimente, respectiv în data de 12.07.2017 şi 31.07.2017, au urmat un profil de zbor prestabilit descris în harta de apropiere instrumentală pentru procedura ILS - sistem de aterizare instrumentală. În faza de apropiere finală, aeronavele coboară pe o pantă de 3 grade, 5,2%, conform procedurii de aterizare. Acest profil de zbor asigură separarea faţă de obstacole a aeronavelor respectând altitudinile minime de siguranţa conform reglementărilor în vigoare şi permite aterizarea în siguranţă a acestora. Cele mai sus prezentate au fost transmise mai departe persoanelor ce au semnalat evenimentele", a precizat, pentru AGERPRES, reprezentata Aeroportului Internaţional din Sibiu. 

Conducerea Aeroportului Internaţional din Sibiu susţine că niciuna din cele peste 3.000 de aterizări ale aeronavelor nu ar fi provocat stricăciuni vreunui acoperiş din oraş. 

"Având în vedere cele prezentate, precum şi faptul că în anul 2017 au fost înregistrate peste 3.000 de aterizări, între acestea numărându-se şi operaţiuni aeriene care au fost desfăşurate cu aeronave de dimensiuni semnificativ mai mari decât cele ce operează în mod regulat pe aeroportul nostru (ex.: Boeing B-777, Boeing B-767, Boeing C-17), administraţia aeroportuară nu deţine elementele necesare care să indice o corelare a evenimentelor de acest tip cu operaţiunile de aviaţie civilă desfăşurate pe/în legatură cu Aeroportul Internaţional Sibiu", a arătat Alexandra Păcurar, din partea aeroportului sibian. AGERPRES

×
Subiecte în articol: tigle avioane