x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Consiliul Județean Arad de peste 30 de ani în viața arădenilor

Consiliul Județean Arad de peste 30 de ani în viața arădenilor

11 Mai 2022   •   14:17
Consiliul Județean Arad de peste 30 de ani în viața arădenilor

Consiliul Județean organizează în perioada 9-22 mai o serie de evenimente care să pună în valoare prezența Consiliului Județean în viața comunității arădene, cu ocazia aniversării a 30 de ani de existență a instituției.

”Pentru aniversarea celor 30 de ani de Consiliu Județean Arad, se pregătește un șir de evenimente în luna mai, grupate pe parcursul a două săptămâni”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Evenimentele, grupate pe parcursul a două săptămâni, au început cu Săptămâna Porților Deschise. Tot în data de 9 mai, Consiliul Județean a sărbătorit Ziua Independenței și Ziua Europei, printr-o serie de evenimente, incluse în calendarul aniversării a 30 de ani de activitate. Deschiderea evenimentului a avut loc la ora 11.00, cu intonarea Imnului național și Imnului Uniunii Europene. Programul a continuat cu dezvelirea unei plachete omagiale, o expoziție foto cu imagini de arhivă, un tur al instituției și un spectacol de marionete dedicat celor mici. De asemenea, a avut loc o dezbatere cu tema „Rolul și influența UE în legislația națională”, eveniment organizat de Asociația Pro-Debate, protagoniști fiind elevi de liceu.

Seria evenimentelor a continuat cu o paradă a costumelor de epocă, aducând în atenția publicului viața socială, moda, felul de a fi al arădenilor din ultimii 200 de ani.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Expoziția de periodice ,,Evoluția presei arădene”, organizată la Sala ,,Marii Uniri”, cuprinde o colecție de ziare și reviste, organizată tematic și cronologic, ce reflectă activitatea jurnalistică de la începuturile presei pe meleagurile arădene până la contemporaneitate.

În data de 12 mai, la Sala ,,Marii Uniri”, va avea loc ședința festivă a Consiliului Județean Arad, în cadrul căreia se vor acorda distincții unor personalități, ca semn de recunoștință pentru contribuția deosebită în dezvoltarea județului Arad. Ședința festivă va fi urmată de Conferința ,,Din nou despre Feszty”, organizată la Palatul Cultural.

Ziua de 13 mai este marcată de inaugurarea Sălii Feszty, unde vor fi reexpuse mai multe tablouri, dintre care, probabil, cel mai impresionant tripticul ,,Înmormântarea lui Hristos”, a lui Arpad Feszty. La eveniment a confirmat prezența și vicepremierul României, domnul Kelemen Hunor.

În aceeași zi va fi organizată Conferința internațională ,,Administrația antreprenorială”, eveniment la care vor fi prezenți parteneri din Germania, Ungaria, Serbia, China și Republica Moldova. În cadrul conferinței, Consiliul Județean își va prezenta la Sala ,,Vasile Goldiș”, de la sediul central, relațiile diplomatice ale administrației arădene și impactul lor.

Ziua se va încheia cu recepția președintelui Consiliului Județean Arad, eveniment la care vor participa parteneri și colaboratori ai instituției.

În data de 19 mai, la Sala ,,Vasile Goldiș”, de la Consiliul Județean, va fi lansată o serie de volume despre istoria Aradului, iar în data de 20 mai va fi lansat un volum de literatură contemporană.

În perioada 13-22 mai, la Consiliul Județean Arad, va fi organizată o expoziție cu vânzare de produse arădene, cu peste 60 expozanți și producători locali, iar în perioada 13-15 mai, la târg vor fi prezenți și 18 meșteri populari. În această perioadă vor avea loc spectacole ale Școlii Populare de Artă, iar în data de 15 mai va avea loc un spectacol al artistei Andreea Voica.

×