x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Furtuna din Constanța. Patru mesaje RO-Alert au fost transmise

Furtuna din Constanța. Patru mesaje RO-Alert au fost transmise

de Redacția Jurnalul    |    31 Aug 2024   •   16:00
Furtuna din Constanța. Patru mesaje RO-Alert au fost transmise

IGSU precizează că au fost transmise 4 mesaje prin RO-Alert în județul Constanța, care anunțau vremea rea: „Avertizările au respectat zonele create de emitentul acestora și au fost transmise de ISU Constanța”.

IGSU precizează că sâmbătă, în urma avertizărilor nowcasting cod roșu emise de către Administrația Nationala de Meteorologie, sub incidența cărora s-au aflat mai multe localități din județul Constanța, au fost transmise 4 mesaje RO-Alert.

Scopul mesajelor a fost de anunțare a cetățenilor județului, dar și a celor care trec prin zonă, asupra manifestării vremii nefavorabile care putea pune în pericol vieți și bunuri.

„Menționăm că avertizările au respectat zonele create de emitentul acestora și au fost transmise de ISU Constanța, respectiv: 1 avertizare cod roșu /jud. Constanța: mesaj RO-Alert transmis de ISU Constanța la ora 00:21, 1 avertizare cod portocaliu/jud. Constanța: mesaj Ro-Alert transmis de ISU Constanța la ora 02:58, 1 avertizare cod portocaliu/jud. Constanța: mesaj Ro-Alert transmis de ISU Constanța la ora 05:03, 1 avertizare cod roșu / jud. Constanța: mesaj Ro-Alert transmis de ISU Constanța la ora 06:57. Asigurăm cetățenii de faptul că autoritățile competente depun permanent eforturi pentru asigurarea stabilității sistemului și functionarii acestuia la parametri optimi și manifestă rigurozitate pentru furnizarea cu celeritate a informaților despre producerea unor situații de urgență în zona de competență. Reamintim, totodată, că prin intermediul Sistemul RO-ALERT se transmit, indiferent de oră, informații relevante, bazate pe date concrete furnizate atât de structuri specializate (Administrația Națională de Meteorologie, Inspectoratele pentru Situații de Urgență și alte instituții cu rol și competențe în domeniul managementului situațiilor de urgență), dar și de către apelanți ( martori ai situațiilor în speță), atent verificate și documentate”, transmite IGSU.

Pe de altă parte, reprezentanții Prefecturii Constanța spun că pagubele produse de furtună vor putea fi determinate cu exactitate doar după ce comisiile de evaluare din fiecare localitate vor termina evaluările.

„Estimăm că aceste evaluări trebuie finalizate în termen de 24 de ore de la debutul fenomenelor sau în termen de 12 ore de la încetarea acestora. Pompierii, cărora le mulțumim pentru eficiență și spiritul de sacrificiu, au avut aproape 300 de intervenții, dintre care aproximativ 200 au fost pentru evacuarea apei din gospodăriile constănțenilor. În acest moment, nu avem informații complete despre gradul de afectare al imobilelor implicate în aceste intervenții”, a informat Prefectura.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: constanta RO Alert