x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Controale RATB - o sută de amenzi pe oră

Controale RATB - o sută de amenzi pe oră

de Dan Radu    |    23 Feb 2016   •   13:52
Controale RATB - o sută de amenzi pe oră
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Controlorii RATB au început să meargă la acţiuni însoţiţi de jandarmi și poliţiști locali, începând de luna aceasta, pentru a evita conflictele cu cetăţenii prinși fără titluri de călătorie. La începutul acţiunilor, controlorii au dat și câte 100 de amenzi pe oră. 40% din călători merg fără să plătească.

Controalele la care au participat jandarmii şi poliţiştii locali s-au concentrat pe zonele din Capitală în care apar de obicei probleme, precum Vitan, Bucur Obor, Republica sau Ştefan cel Mare. Potrivit purtătorului de cuvânt al regiei de transport bucureştene, Cristian Tobescu, în prima săptămână a lunii februarie s-au dat 2.849 de amenzi cetăţenilor care circulau fără titluri de călătorie. „În primele trei ore au fost date 300 de sancţiuni contravenţionale, adică în jur de 100 de amenzi pe oră”, spune Tobescu. În urma acţiunilor, numărul călătorilor care circulă fraudulos a scăzut uşor, în ultima săptămână fiind date 2.683 de amenzi. RATB le-a solicitat călăto-rilor să valideze cardurile chiar dacă au abonament lunar, pentru ca regia să poată evalua numărul de călători care folosesc zilnic mijloacele de transport în comun.

Conducerea RATB estimează că 40% din cei aproximativ 1.000.000 de utilizatori ai transportului în comun circulă fraudulos, însă nu are date clare. Regia are 270 de controlori.
 

×