x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Controlorii RATB, drepturi şi obligaţii. Ce au voie să facă şi ce nu

Controlorii RATB, drepturi şi obligaţii. Ce au voie să facă şi ce nu

05 Feb 2016   •   18:00
Controlorii RATB, drepturi şi obligaţii. Ce au voie să facă şi ce nu
Sursa foto: ziarulring.ro

Un videoclip revoltător în care câțiva controlori RATB (Regia Autonomă de Transport Bucureşti) agresau un tânăr care a refuzat să se legitimeze a devenit viral, zilele trecute, pe rețelele de socializare.

Fie din cauza controlorilor abuzivi, fie din cauza călătorilor recalcitranți, astfel de incidente se întâmplă des în mijloacele de transport în comun, scrie ziarulring.ro.

Citeşte şi Cum vrea RATB să reducă frauda şi infracţionalitatea în mijloacele de transport

Iată ce drepturi şi obligaţii au controlorii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB). Cu alte cuvinte, ce au voie şi ce nu să facă aceştia:

 “Conform art. 18 din Ordonanța nr. 2/2001, privind regimul juridic al contravențiilor, controlorii nu au voie să atingă pasagerii și nu îi pot obliga să se legitimeze. Obligația controlorilor RATB este doar să verifice legitimația de călătorie, procedura de legitimare fiind o convenție socială acceptată. Când călătorii refuză să se legitimeze, controlorii trebuie să solicite sprijinul jandarmeriei sau al poliției. De asemenea, tot conform legii, controlorii nu au voie să rețină călătorii sau să îi coboare din mijlocul de transport în comun fără permisiunea lor”, a declarat Richard Radu, consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București, pentru Ziarul Ring.

×
Subiecte în articol: ratb controlori ratb scandal