x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Copii cu dizabilităţi, rămaşi fără adăpost, după ce Complexul de Reabilitare Şcolară Brădet a ars în întregime

Copii cu dizabilităţi, rămaşi fără adăpost, după ce Complexul de Reabilitare Şcolară Brădet a ars în întregime

11 Ian 2017   •   17:35
Copii cu dizabilităţi, rămaşi fără adăpost, după ce Complexul de Reabilitare Şcolară Brădet a ars în întregime
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Echipele de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov se luptă de mai bine de două ore să lichideze incendiul izbucnit miercuri, la prânz, la una dintre cabanele Complexului de Reabilitare Şcolară Brădet de lângă Săcele. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, cpt. Ciprian Sfreja, precizează că intervenţia este îngreunată din cauza faptului că hidranţii sunt îngheţaţi, iar autospecialele nu se pot alimenta. 

Incendiul a cuprins întreaga clădire, aceasta fiind construită în mare parte din lemn. A fost suplimentat numărul autospecialelor de intervenţie pe lângă cele patru trimise la faţa locului de către ISU. 

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov precizează, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES, că în momentul izbucnirii incendiului, în interior se aflau un număr de 24 de fete cu dizabilităţi, cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani, acestea fiind mutate temporar la Locuinţa protejată "Casa Chris" din Brădet. 

"În data de 11 ianuarie 2017, în jurul orei 11,00, personalul de serviciu din cadrul Complexului de Reabilitare Şcolară Brădet a observat că din acoperişul cabanei de fete din cadrul complexului ieşea fum. Imediat au fost anunţaţi pompierii care au intervenit cu cinci autospeciale pentru stingerea incendiilor. La momentul izbucnirii incendiului, în cabană se aflau 24 de fete cu dizabilităţi, cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani. Conducerea DGASPC Braşov a decis mutarea temporară a fetelor la Locuinţa protejată 'Casa Chris' din Bradet", potrivit sursei citate. 

Conducerea instituţiei menţionate mai precizează în comunicatul de presă că în luna ianuarie 2016, ca urmare a deciziilor ISU venite după incidentul de la Clubul Colectiv din Bucureşti, a fost realizată, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, ignifugarea acoperişurilor cabanelor de la Centrul de Reabilitare Şcolară Brădet.

×