x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un copil de 10 ani a devenit spaima școlii. Peste 150 de elevi refuză să meargă la cursuri. Concluzia specialiștilor

Un copil de 10 ani a devenit spaima școlii. Peste 150 de elevi refuză să meargă la cursuri. Concluzia specialiștilor

de Redacția Jurnalul    |    10 Mar 2023   •   11:53
Un copil de 10 ani a devenit spaima școlii. Peste 150 de elevi refuză să meargă la cursuri. Concluzia specialiștilor
Sursa foto: bodnarchuk/Getty Images/iStockphoto

O situație îngrijorătoare a fost semnalată într-o localitate din județul Dâmbovița, unde elevii refuză să mai meargă la școală.

Aceasta a fost creată de un elev din clasa a III-a, al cărui comportament i-a speriat pe ceilalți copii. El învață acum singur în școala din satul Valea Voievozilor, comuna Răzvad, întrucât cei peste 150 de elevi ai unității din învățământ refuză să mai vină la cursuri. Ei se tem de agresivitatea copilului de numai 10 ani, care îi atacă nu doar pe colegii lui, ci și pe profesori.

Părinții celorlalți elevi nu mai vor să-și lase copiii la ore și au cerut ajutor autorităților județene. 

Ce spune evaluarea psihologică 

Între timp, copilul a fost evaluat psihologic de o reprezentantă a Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Dâmbovița iar concluzia acesteia îi neliniștește pe părinții celorlalți elevi. Ea spune că nu are nicio problemă de comportament. 

"Nu este un copil agresiv! În săptămâna aceasta, toți colegii care au lucrat cu el au spus că este un copil cu care se poate desfășura", a spus  Eugenia Șetreanu, director general CJRAE Dâmbovița.

Și o delegație a Ministerului Educației a ajuns la școala din satul Valea Voievozilor.

"Datoria noastră ca instituție de învățământ este aceea de a integra acest copil și de a-i asigura dreptul la educație.  Acest copil va beneficia de supraveghere suplimentară din partea unui consilier școlar pus la dispoziție de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională", explică Florian Lixandru, secretar de stat Ministerul Educației, potrivit stirileprotv.ro.

Copilul a fost mutat însă disciplinar de trei ori până acum iar părinții celorlalți elevi susțin că își vor transfera copiii la altă școală dacă băiatul cel nou nu va fi transferat.

 

 

×