x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Credenţiale pentru plata online a taxelor locale în sectorul 1

Credenţiale pentru plata online a taxelor locale în sectorul 1

19 Oct 2015   •   16:21
Credenţiale pentru plata online a taxelor locale în sectorul 1

Contribuabilii din sectorul 1 al Capitalei îşi pot lua de la sediul Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale credenţiale (user şi parolă) pentru a se putea identifica pe site-ul www.ghiseul.ro unde îşi pot achita contribuţiile la bugetul local.

Potrivit unui comunicat al Primăriei sectorului 1 transmis luni AGERPRES, credenţialele au fost atribuite persoanelor fizice şi persoanelor fizice autorizate înregistrate în baza de date a primăriei pentru plata online a obligaţiilor fiscale prin ghiseul.ro.

Plicurile cu credenţiale pot fi ridicate în programul de lucru cu publicul: luni, marţi, joi şi vineri între orele 8,30 - 16,30, iar miercuri între orele 8,30 - 18,30.

Sursa citată menţionează că, pentru a reduce birocraţia şi a elimina cozile de la casieriile Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale, Primăria sectorului 1 a pus la dispoziţia contribuabililor o gamă variată de modalităţi moderne de plată - cea electronică prin internet banking, plata cu cardul şi online prin ghişeul.ro.

Primăria precizează că printre cele mai importante avantaje de care pot beneficia cetăţenii sectorului 1 la plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul sunt confort, rapiditate şi independenţă geografică şi temporală. Contribuabilii nu plătesc comision pentru tranzacţiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei sectorului 1. Plăţile efectuate cu cardul sunt vizualizate în timp real în baza de date fiscală, astfel încât pot fi solicitate certificate fiscale imediat după efectuarea plăţii.

Plata cu cardul se poate face total sau parţial, la fel ca în cazul în care se plăteşte cu numerar şi nu se percepe comision suplimentar la efectuarea tranzacţiei. Pe lângă taxe şi impozite, cetăţenii îşi pot plăti şi amenzile contravenţionale doar pe baza datelor din procesul verbal.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN al Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale sector 1 poate fi identificat consultând site-ul http://www.impozitelocale1.ro/, secţiunea "Lista conturi IBAN".

Bucureştenii din sectorul 1 care doresc să achite cu numerar pot face plata la una dintre casieriile instituţiei situate în Piaţa Amzei nr. 13, Calea Griviţei nr. 208, str. Pajurei nr. 13, bd. Banu Manta nr. 9 (în incinta Primăriei sectorului 1). Casieriile DGITL sector 1 îşi desfăşoară activitatea de lucru cu publicul luni, marţi, joi şi vineri între orele 8,30 - 16,30, iar miercuri în intervalul 8,30 - 18,30.

×