x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cultură de canabis pe malul unui râu din Timiș. Zona era supravegheată video

Cultură de canabis pe malul unui râu din Timiș. Zona era supravegheată video

de Redacția Jurnalul    |    06 Oct 2023   •   11:15
Cultură de canabis pe malul unui râu din Timiș. Zona era supravegheată video

Șase persoane au fost reținute deoarece au înființat o cultură de canabis pe malul unui râu din județul Timiș. În același dosar au fost reținute alte două persoane care au reușit să recolteze canabis deși zona era supravegheată cu camere video.

DIICOT Timișoara anunță că joi, procurorii au dispus reținerea a opt inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Din cercetările efectuate a rezultat că pe parcursul anului 2023, șase inculpați au înființat și întreținut, în scopul comercializării, o cultură outdoor de canabis, pe o suprafaţă de aproximativ 3.000-4.000 metri pătrați, într-o zonă rurală a județului Timiș.

Pentru a nu fi observată și a se asigura necesarul de apă, cultura a fost dezvoltată într-o zonă cu vegetaţie densă și în apropierea unui râu, fiind irigată printr-un sistem de ţevi. Totodată inculpații au instalat mai multe camere video cu transmitere live. Acestea erau ascunse în vegetația din apropierea plantației, având scopul depistării unor potențiali hoți, dar și pentru a observa o eventuală intervenție a poliției.

De asemenea, s-a stabilit că de la finele lunii septembrie, alți doi inculpați, care au aflat despre existența culturii de canabis, au recoltat, în mod repetat, cantități mari de plante, pe care le-au depozitat în mai multe locuri din județul Timiș.

Procurorii și polițiști din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara au făcut, joi, 11 percheziții. Astfel au fost identificate și ridicate, dintr-un canton, cantitățile de 400 kilograme masă verde (planta canabis), 60 de kilograme muguri de canabis și 68 kilograme canabis, ambalat în pungi vidate de câte un kilogram.

Vineri, anchetatorii ridică plantele de canabis din cultura aflată pe malul râuluir. Tot vineri, inculpații vor fi duși în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: canabis râu timiș