x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Prima personă decedată din cauza frigului în această iarnă. Victima, găsită într-o casă părăsită

Prima personă decedată din cauza frigului în această iarnă. Victima, găsită într-o casă părăsită

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2023   •   17:30
Prima personă decedată din cauza frigului în această iarnă. Victima, găsită într-o casă părăsită

Un bărbat de 55 de ani este prima victimă a frigului din această iarnă. Cadavrul acestuia a fost găsit într-o casă parăsită din orașul Galați, iar decesul a survenit din cauza hipotermiei, au stabilit specialiștii.

Incidentul a fost anunțat la 112. Specialiștii estimează că bărbatul a murit în urmă cu două zile.

„Am primit un apel prin 112 despre faptul că o persoană a găsit într-o casă părăsită o altă persoană, aparent fără semne vitale. A fost găsit un bărbat de aproximativ 55 de ani, cu estimarea că a decedat în urmă cu aproximativ două zile. S-a solicitat prezența poliției și s-a stabilit că decesul s-a produs prin hipotermie fiind prima victimă certificată cu deces prin hipotermie din această iarnă”, a explicat Mihai Polinschi, reprezentantul SAJ Galați.

Poliția Locală Galați face apel la cetățeni să anunțe prezența persoanelor fără adăpost astfel încât acestea să fie ajutate.

„Reprezintă o prioritate persoanele fără adăpost. Facem apel la cetățeni, dacă sesisează astfel de cazuri să apeleze la Poliția Locală. Noi îi ridicăm de pe stradă, îi ducem la instituțiile abilitate ale statului sau îi internăm la o instituție medicală dacă situația o impune”, a declarat Aurelia Bogatu Matei, reprezentanta Poliției Locale Galați.

În adăposturi, persoanele primesc loc de dormit, mâncare caldă și acces la baie.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: deces frig iarna