x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Decizie RADICALA anuntata de un viceprimar al Capitalei: ”Sunt dispus să eliberez postul”

Decizie RADICALA anuntata de un viceprimar al Capitalei: ”Sunt dispus să eliberez postul”

12 Sep 2015   •   22:16
Decizie RADICALA anuntata de un viceprimar al Capitalei: ”Sunt dispus să eliberez postul”
Sursa foto: Intact Images

Viceprimarul Capitalei Cornel Pieptea a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, că este dispus să elibereze postul pe care îl ocupă dacă în PNL va exista o decizie de a susţine pe altcineva pentru preluarea atribuţiilor de primar general interimar.

"Dacă la noi va fi o decizie de a susţine pe altcineva, eu le-am spus că sunt dispus să eliberez postul, adică nu trebuie să fie un vot în Consiliu prin care să fiu schimbat. Am fost pus de colegii mei, înţeleg că dacă există o altă opţiune pentru acest post găsim o formulă legală, astfel încât un alt coleg să preia funcţia de viceprimar şi eventual să preia atribuţiile. Voi discuta cu colegii mei de la PNL, probabil mâine seară după ce decizia va fi definitivă, dacă această discuţie va mai avea fond, dacă se menţine decizia iniţială a instanţei. Dacă se revine şi câştigă la apel, practic primarul general reintră în funcţie, dacă nu cumva dă alte sancţiuni instanţa", a spus Pieptea.

În contextul în care a declarat miercuri că datorită ''situaţiei familiale'' nu îşi poate îndeplini ''cu succes atribuţiile unui primar general interimar'', Pieptea a menţionat că şi în cazul în care conducerea PNL nu desemnează o altă persoană în locul său în vederea preluării atribuţiilor de edil general interimar şi rămâne în competiţie doar celălalt viceprimar al Capitalei Dan Darabont este nevoie de votul consilierilor municipali.

''Va fi un vot. Va fi vot pentru că trebuie ales (cel care va prelua atribuţiile de primar general interimar - n.r.). Poate fi un singur candidat şi să nu întrunească numărul de voturi necesar. Este nevoie de 27 de voturi'', a afirmat viceprimarul Capitalei.

El a menţionat că săptămâna viitoare lucrurile se vor debloca la Primăria Capitalei.

''Luni se discută la Curte recursul. Probabil tot luni va veni comunicarea sau cel târziu marţi dimineaţa. Prefectul Municipiului Bucureşti ne-a confirmat că de la momentul la care primeşte acea comunicare, hotărârea fiind deja redactată, hotărârea instanţei, prefectul mi-a confirmat că în două, trei ore maxim trimite către secretarul general al Primăriei ordinul de suspendare a lui Oprescu din funcţia de primar general şi asta înseamnă că marţi sau cel târziu miercuri vom alege un viceprimar care să preia atribuţiile primarului general. Ulterior, va putea semna, bani există în cont, va putea desemna directori la cele două instituţii, deci până la finalul săptămânii viitoare, adică până vinerea viitoare vom avea pe toate funcţiile oameni cu drept de semnătură, ceea ce înseamnă că lucrurile se vor debloca'', a precizat Pieptea.

Angajaţii Primăriei Capitalei îşi vor primi salariile în cursul săptămânii viitoare, a declarat vineri pentru AGERPRES viceprimarul Bucureştiului Cornel Pieptea.

Potrivit acestuia, în situaţia în care Oprescu câştigă la CAB îşi păstrează drepturile de primar.

Curtea de Apel Bucureşti va judeca pe 14 septembrie contestaţia primarului Sorin Oprescu la decizia instanţei de a-l aresta preventiv într-un dosar în care este acuzat de DNA de luare de mită.  

×