x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale S-a deschis Târgul de Crăciun din Brașov. Un milion de luminițe, aprinse în oraș

S-a deschis Târgul de Crăciun din Brașov. Un milion de luminițe, aprinse în oraș

de Redacția Jurnalul    |    30 Noi 2022   •   23:14
S-a deschis Târgul de Crăciun din Brașov. Un milion de luminițe, aprinse în oraș
Sursa foto: Primaria Municipiului Brasov

Aprinderea celor un milion de luminițe a avut loc miercuri seara în Piața Sfatului. Primele s-au aprins 200.000 de leduri din Bradul de Crăciun din Piața Sfatului. Alte 800.000 au fost amplasate în centrul istoric al Brașovului, în cartierul Șchei și pe principalele bulevarde ale orașului.

Tot miercuri, și-a deschis porțile și cel mai mare Târg de Crăciun pe care Brașovul l-a avut până acum. Acesta are 60 de căsuțe cu bunătăți, meșteșuguri și artizanat, de unde brașovenii și turiștii pot gusta plăcinte coapte pe lespede, castane coapte, jumări și untură pe pâine, caltaboși și cârnați, ceai, vin și țuică fiartă, turtă dulce. De asemenea, vizitatorii vor putea să cumpere decorațiuni și ornamente de Crăciun, șosete și mănuși de lână împletită și haine din lână împâslită.

„Brașovul și-a regăsit haina de sărbătoare. Vă invit pe toți să gustăm din magia iernii la Brașov. Aici, în Piața Sfatului, unde avem bradul luminat, avem Târgul de Crăciun; în Piața Sfântul Ioan, unde avem un patinoar la dispoziția tuturor brașovenilor; în cinematograful Astra, unde, pe parcursul lunii decembrie, vom avea Magia iernii la cinema, cu program diferit în fiecare zi; și în general să ne bucurăm de tot ceea ce are Brașovul de oferit, atât în centrul istoric, cât și în cartiere. Avem lumini și haine de gală peste tot. La mulți ani, brașoveni! La mulți ani, România!”, le-a transmis primarul Allen Coliban brașovenilor și turiștilor din Piața Sfatului.

Anul acesta, primăria a extins zonele în care au fost montate luminițe de sărbători. Astfel, 800.000 de leduri vor lumina centrul istoric, Piața Sfatului, Piața Unirii și legăturile principale cu zona Șchei, dar și marile bulevarde. De asemenea, iluminat festiv s-a aprins și în parcurile Titulescu, Trandafirilor, Tractorul și pe pietonalul Uranus.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Tot miercuri s-a deschis și patinoarul gratuit din Piața Sf. Ioan, a început ,,Magia filmelor la Cinematograful Astra”, unde timp de o lună brașovenii se pot bucura, tot gratuit, de filme care au făcut istorie în cinematografia internațională.

„Magia iernii” aduce la Brașov, în luna decembrie, peste 100 de evenimente: de la colinde, concerte, la Moș Crăciun, care va veni zilnic în Piața Sfatului, între 17 și 23 decembrie, la ateliere de fabricat decorațiuni de Crăciun și cadouri, la Ziua Dărniciei în Piața Unirii, la patinoarul gratuit din Piața Sf. Ioan, cinema-ul Stelarium din Piața Brassai sau Magia filmelor de la cinema Astra.

„Pentru că trecem printr-o perioadă mai specială din punctul de vedere al nevoii reducerii consumului de energie electrică, în zonele noi în care avem iluminat de sărbători, acesta va fi oprit în intervalul 1:00 – 6:00 (noaptea), iar în centrul istoric, în același interval, vom reduce fluxul luminos, astfel că va fi redus consumul de energie electrică cu 41%”, a transmis Primăria Brașov.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: brasov Târgul de Crăciun