x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tragedie în Târgu Jiu. Directoarea Bibliotecii “Christian Tell” s-a spânzurat. Ce scrie în biletul de adio

Tragedie în Târgu Jiu. Directoarea Bibliotecii “Christian Tell” s-a spânzurat. Ce scrie în biletul de adio

de Redacția Jurnalul    |    01 Mar 2023   •   14:15
Tragedie în Târgu Jiu. Directoarea Bibliotecii “Christian Tell” s-a spânzurat. Ce scrie în biletul de adio
Sursa foto: Facebook

Directoarea Bibliotecii “Christian Tell” din Târgu Jiu, Olimpia Bratu, s-a spânzurat în biroul ei din instituție.

Şi-a pus capăt zilelor chiar la locul de muncă | Drama Olimpiei Bratu, directoarea bibliotecii din Târgu Jiu

Ea  a lăsat pe laptop un bilet de adio în care a explicat motivele pentru care și-a pus capăt zilele, potrivit presei locale.

,,Aceasta este pedeapsa mea pentru copilul lovit de o creangă”, a scris Olimpia Bratu în biletul de adio. Ea se referă la un proces în care era implicată cu familia unui copil de 10 ani care a fost lovit de o creangă la mână în timpul unei activități de vară desfășurată de bibliotecă la Parcul Central din oraș. 

Colegii spun că aceasta își schimbase comportamentul în ultimele zile, stătea ore întregi închisă în biroul ei, fără să comunice cu ceilalți. 

Lumea culturală este îndoliată și transmite condoleanțe pentru dispariția subită a acesteia. 

"Nu există cuvinte care să exprime durerea pe care o simțim cu toții la tragica veste a dispariției premature a celei ce a fost pentru noi Prietena și Omul de cultură, Distinsa Doamnă Olimpia Bratu. Suntem alături de greu încercata familie și de colegii noștri de la Biblioteca Județeană "Christian Tell" Gorj ,instituție pe care a condus-o cu mintea și cu sufletul. Dumnezeu s-o aibă în paza Lui! Drum lin, doamna Olimpia", scrie Biblioteca Județeană "Christian Tell" Gorj pe Facebook.

"O veste neașteptată și dureroasă!Un Om Frumos la suflet și la chip pe care nu îl vom putea uita niciodată, ne-a părăsit pentru totdeauna. Odihnă veșnică și drum lin spre stele, Doamnă Director, Olimpia Bratu!, scrie un alt utilizator.

"Era o persoană strălucitoare, amabilă, puternică, talentată. Un exemplu pentru noi toți. Ne vom aminti mereu cu drag de Doamna Olimpia Bratu! Dumnezeu s-o odihnească în pace!", transmite altcineva.

Olimpia Bratu a transformat biblioteca într-un loc atractiv pentru tinerii din Târgu Jiu prin activitățile pe care le organiza. 

“La bibliotecă am mers din copilărie, ca și voi, dar în sistemul bibliotecilor publice am pătruns în 2010. Mi-am dat seama în timp că nu am câștigat doar un concurs, ci găsisem locul pe care îl tot căutasem. Am găsit în biblioteca noastră, în Gorj, oameni extraordinari și am fost norocoasă, foarte norocoasă, altfel nu am fi putut face atât de multe lucruri împreună”, spunea Olimpia Bratu.

×