x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Doi cetăţeni turci au încercat să scoată ilegal din România un copil de 2 ani

Doi cetăţeni turci au încercat să scoată ilegal din România un copil de 2 ani

04 Mai 2018   •   15:53
Doi cetăţeni turci au încercat să scoată ilegal din România un copil de 2 ani

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, vineri, o femeie şi un bărbat, cetăţeni turci, care au încercat să iasă din România cu un minor în baza unui permis de şedere francez fals, conform Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Potrivit sursei citate, în jurul orei 6.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară trei cetăţeni turci, mama, un minor în vârstă de 2 ani şi bunicul acestuia, legitimându-se cu paşapoarte turceşti şi permise de şedere cu însemnele autorităţilor franceze.

"Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că permisul de şedere prezentat pentru minor prezintă urme de contrafacere, motiv pentru care familia a fost dusă la sediul PTF Nădlac II, pentru cercetări", potrivit sursei citate.

În cursul cercetărilor, mama minorului, în vârstă de 20 de ani, şi bunicul copilului, în vârstă de 54 de ani, au afirmat că doreau să ajungă cu minorul în Franţa şi au recurs la această metodă deoarece copilul avea o viză valabilă doar pentru o singură călătorie, în baza căreia a intrat legal în România şi care nu îi permitea să călătorească în Spaţiul Schengen.

"Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor trei persoane în cauză şi au întocmit adulţilor actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi uz de fals, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun", a menţionat sursa citată. AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: copil scos din tara ilegal turci